23.8 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Έρχεται και αγροτικό «112» για τους παραγωγούς της υπαίθρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη λειτουργία του αγροτικού 112 , το οποίο θα ενημερώνει τους παραγωγούς για έντονα καιρικά φαινόμενα , προανήγγειλε από βήματος Βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης .

«Ο αγρότες θα ειδοποιούνται για καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τις εκμεταλλεύσεις τους, όπως ακραίες βροχοπτώσεις, χαλάζι, παγετός, ενώ παράλληλα θα τους προτείνονται καλλιεργητικές πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν, ώστε να αποφύγουν τις ενδεχόμενες ζημιές», γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στον ΟΠΕΚΕΠΕ , ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε εκ νέου από τον επικεφαλής του Οργανισμού να αποχωρήσει. «Δεν κρύφτηκα ποτέ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως λειτουργεί σήμερα δεν μας εκπροσωπεί. Ο πρόεδρος που έχει ονοματεπώνυμο πρέπει να φύγει χθες. Γι΄αυτό και ζήτησα την παραίτηση του. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαχειρίζεται 2,8 δισ. ευρώ και έχει ονοματεπώνυμο ο πρόεδρος και κάποια διοικητικά στελέχη, αριστεροί κατά τα άλλα», ανέφερε ο υπουργός, δεσμευόμενος να βάλει τάξη στον Οργανισμό ώστε να υπάρχει διαφάνεια στην κατανομή των ενισχύσεων.

Ο ίδιος πάντως βρέθηκε αντιμέτωπος με τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία κατήγγειλε πως ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στην επίμαχη τροπολογία για τους μετανάστες εργάτες γης. «Δεν είπατε ούτε μια κουβέντα για τους εργάτες γης. Μάλλον η κυβέρνησή σας, δεν είχατε διαπιστώσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που δεν ξέρω αν το λύσετε εσωκομματικά, θα το λύσετε εμβαλωματικά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό