26.4 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μικρό SUV της Alfa Romeo (με το όνομα Milano) θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

Εντάσσετε στην κατηγορία των B-SUV και θα λανσαριστεί το 2024, πρώτα με ηλεκτροκινητήρα και αργότερα με ήπια υβριδικούς βενζινοκινητήρες. Το MIlano παρουσιάζει το εξής παράδοξο είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo και το τελευταίο, που θα δίνει την επιλογή κινητήρα εσωτερικής καύσης. Από το 2027 η Alfa Romeo θα πουλά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Το πρώτο μικρό SUV της Alfa Romeo θα ονομάζεται Milano, ως φόρος τιμής στην πόλη όπου ιδρύθηκε η μάρκα το 1910, αρχικά το μοντέλο ονομαζόταν Brennero, σύμφωνα με την τακτική που θέλει τα μοντέλα να έχουν ονόματα από Ιταλικά ορεινά περάσματα.Ο Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, αρνήθηκε να δώσει μια πρόβλεψη για τον όγκο του Milano, καθώς και το αναμενόμενο μερίδιο των πωλήσεων πλήρως ηλεκτρικών. Ο Imparato δήλωσε ότι η Alfa Romeo είναι έτοιμη να πουλήσει το Milano εκτός Ευρώπης εάν υπάρχει ζήτηση για αυτό. Παράλληλα είπε πως η Alfa Romeo σχεδιάζει μεγάλο όχημα κατηγορίας E για επέκταση στις ΗΠΑ έως το 2027.

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για την πώληση του Milano στις ΗΠΑ, αλλά ο Imparato είπε ότι είναι βέβαιος ότι σε ορισμένες πολιτείες θα δημιουργηθεί αγορά για «αστικά μικρά ηλεκτρικά SUV». Ήδη η Alfa Romeo πουλά το Tonale, το μεσαίο σεντάν Guilia και το μεσαίο SUV Stelvio στη Βόρεια Αμερική.Το Milano θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, το οποίο παράγει και τα δύο αδελφά του μοντέλα, το Jeep Avenger και το Fiat 600. Όλα βασίζονται στην πλατφόρμα eCMP2 στα B SUV.

Η κατηγορία αυτή είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης, στην οποία το Volkswagen T-Roc είναι στην κορυφή των πωλήσεων, μπροστά από το Toyota Yaris Cross και το Peugeot 2008, σύμφωνα με στοιχεία από την Dataforce. Στην ίδια κατηγορία με το Milano είναι τα DS 3, Αudi Q2 και Mini Countryman, αλλά και τα καινούργια Volvo EX30, το Smart #1 και το Lexus LBX.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό