18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έρχεται η μπλε κάρτα στο ποδόσφαιρο, πότε και γιατί χρησιμοποιείται

Ειδήσεις Ελλάδα

Η IFAB (International Football Association Board) το… πήρε απόφαση, η Telegraph το αποκάλυψε και η μπλε κάρτα έρχεται στο ποδόσφαιρο! Την Παρασκευή (09/02) αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση γι’ αυτό και την 10λεπτη αποβολή των παικτών. Η επαναστατική αυτή κίνηση θα γνωστοποιηθεί ως μέρος των «sin-bin» πρωτοκόλλων τα οποία θα περαστούν στο άθλημα.

Συγκεκριμένα, αυτά θα προβλέπουν πως οι παίκτες θα βγαίνουν για 10 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο, αν κάνουν σκόπιμο φάουλ ή έχουν απρεπή συμπεριφορά προς τον διαιτητή. Αξίζει να σημειωθεί πως η IFAB επιθυμούσε να δοκιμάσει την 10λεπτη αποβολή και την μπλε κάρτα σε ερασιτεχνικό επίπεδο φέτος, αλλά δεν πήρε ποτέ άδεια γι’ αυτό. Έτσι, το νέο πρωτόκολλο που θα ανακοινωθεί θα περιορίσει τη χρήση της νέα αυτής κάρτας σε μόλις δύο περιπτώσεις.

Σκόπιμο φάουλ που σταματάει υποσχόμενη επίθεσηΑσέβεια απέναντι στον διαιτητή.

Αυτή η μπλε κάρτα δεν θα υφίσταται προς το παρόν στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά οι δοκιμές της θα αρχίσουν το καλοκαίρι. Μάλιστα, ενδέχεται πρώτα να δοκιμαστεί σε διοργανώσεις ποδοσφαίρου γυναικών ή στο FA Cup. Ταυτόχρονα, θεωρείται δεδομένο πως δεν θα χρησιμοποιηθεί στο EURO 2024 που θα λάβει μέρος στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά ούτε και στα Champions, Europa και Conference League της επόμενης σεζόν (2024/25). 

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, επισημαίνεται πως ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι «κατά» αυτής της ιδέας, δίχως, όμως, να έχει τη δυνατότητα να μην την αποδεχθεί, εφόσον πράγματι εγκριθεί από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό