23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έρχεται εισφορά για φυσικές καταστροφές – Τι είναι, ποιούς αφορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Θα μπορούσε να ονομαστεί «τέλος καταστροφών», όχι βεβαίως με την στενή έννοια, δηλαδή ότι θα είναι το τέλος των καταστροφών, αλλά μια εισφορά για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ήδη κυβερνητικοί κύκλοι και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό το εξαγγέλλουν, όσο πιο… ανώδυνα μπορούν για να μην τρομάξουν τους φορολογούμενους που περιμένουν μειώσει φορολογίας.

Λένε λοιπόν ότι η εισφορά αυτή (σ.σ. η λέξη «εισφορά» είναι προσωρινή) θα κατανεμηθεί δίκαια σε όλους. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι δεν θα επιβληθεί σε όλους, αλλά σε έχοντες και κατέχοντες (ανάλογα με το εισόδημα που έχουν).

Εθελοντικό τέλος γίνεται;  «Γίνεται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν το βλέπω. Απλώς υπενθυμίζω ότι στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων υπήρξε εθελοντική εισφορά τραπεζών, αλλά τώρα η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει έναν κουμπαρά για την (οικονομική) αντιμετώπιση των καταστροφών. Δεν έχει παρά να περιμένουμε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αύριο στην ΔΕΘ για να μάθουμε περισσότερα και κυρίως πώς, αυτήν η εισφορά (ή τέλος) θα ονομασθεί, καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό