23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έρευνα ΣΚΑΪ: Nαρκωτικά, μικροεγκληματικότητα και σκοτάδι στο κέντρο της Αθήνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αύξηση της παραβατικότητας και η έλλειψη αστυνόμευσης προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας σε πολλές περιοχές της Αθήνας με τους κατοίκους να κλείνονται στα σπίτια τους – Οπως καταγγέλουν φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους μόλις πέφτει το σκοτάδι

Συνεχίζεται η μεγάλη έρευνα του ΣΚΑΙ για τα προβλήματα της καθημερινότητας, με έμφαση σήμερα στην ασφάλεια. Η αύξηση της παραβατικότητας και η έλλειψη αστυνόμευσης προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας σε πολλές περιοχές της Αθήνας με τους κατοίκους να κλείνονται στα σπίτια τους. Οπως καταγγέλουν φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους μόλις πέφτει το σκοτάδι.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

ΟΜΟΝΟΙΑ

Η κάμερα του ΣΚΑΙ στα στενά της πλατείας Ομονοίας. Στο βάθος ώρα 8 το απόγευμα γίνεται χρήση ναρκωτικών. Οι κάτοικοι λένε οτι κλειδώνονται από τις 8 το απόγευμα στο σπίτι τους γιατί φοβούνται. Οι επιχειρηματίες φοβούνται επίσης γιατί τους ληστεύουν σχεδόν κάθε μέρα. Φαίνεται λοίπον ότι αυτή η περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, ένα δρόμο κάτω από το εθνικό θέατρο είναι ένα μέρος, όχι ανυπόφορο για να ζεις, αλλά ουσιαστικά αδύνατο, πολύ επικίνδυνο. 

Στενά σκοτεινά και βρώμικα…

Κι όμως οι εικόνες που παρακολουθείτε είναι από το κέντρο της πόλης στις 9 το βράδυ. Παντζουρια κλειστά, Ρολά κατεβασμένα. Εικόνες εγκατάλειψης.απόκοσμες για τουλάχιστον 5 τετράγωνα στους δρόμους δεν έχει καταγραφεί κανένας να κυκλοφορεί.

Ώρα 10:30. Η Ομόνοια εχει μετατραπεί σε περιοχή φάντασμα.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ 

Ο ΣΚΑΙ βέθηκε στην οδό Φαβιέρου η οποία όπως βλέπετε έιναι άδεια από κόσμο. Η ώρα είναι 9 το βράδυ έξω αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορεί κανείς πέρα από μερικούς τοξικομανείς που ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια. Δεν υπάρχουν καν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η κατάσταση που έχει καταγραφεί στην Πλατεία Βάθη είναι ακόμη δυσκολότερη. Σε κάθε στενό συγκεντρωμένοι εξαρτημένοι από ναρκωτικά που σε συνδυασμό με τον ελλιπή φωτισμό κάνουν τους δρόμους απροσπέλαστους.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Και αν κανείς φύγει από τους κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και θελήσει να μπει στα στενά θα δει ότι πολλά από αυτά είναι πάρα πολύ σκοτεινά. Τι σημαίνει αυτό; Φόβος για τους μόνιμους κατοίκους να κυκλοφορήσουν εδώ αργά τη νύχτα. Ο ΣΚΑΙ βρέθηκε περίπου 3 ώρες στο κέντρο, κάνουμε αυτοψία και αυτό που βγαίνει σίγουρα ως ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το βράδυ δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανείς και κυρίως γυναίκες και παιδιά. 

Συνεχίζεται το οδοιπορικό του ΣΚΑΙ τη νύχτα στην Αθήνα και φτάνει στον Άγιο Παντελεήμονα. Κι εδώ συναντάται η ίδια εικόνα. Τα περισσότερα στενά είναι σκοτεινά, αστυνομία σύμφωνα με τους πολίτες δεν υπάρχει πουθενά και είναι δύσκολο για εκείνους όπως λένε αποφεύγουν να κυκλοφορούν στην περιοχή το βράδυ.

Δρόμοι όπως αυτός στον Άγιο Παντελεήμονα δημιουργούν άισθημα ανασφάλειας.

Οι πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς. Η ποιότητα της ζωής τους υποβαθμίζεται, και αισθάνονται οργή και αγανάκτηση από την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό