24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Έργο Λουτσέσκου η κορυφή στο πρωτάθλημα, οι κινήσεις που άλλαξαν τον Δικέφαλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο “στραπατσαρισμένος” στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ, πάτησε ήδη στην κορυφή της βαθμολογίας και δείχνει την πλάτη του στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου χάρη στα… μαγικά του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ποιος αλήθεια το περίμενε, εκείνο το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφευγαν με το κεφάλι σκυμμένο έχοντας ηττηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα από τον – άθλιο σε εκείνο το παιχνίδι – αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ότι τρεις εβδομάδες μετά ο Δικέφαλος θα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας;

Ότι θα έκανε συνεχόμενα διπλά σε Τρίπολη, Αγρίνιο και Κρήτη και πως θα κέρδιζε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο την ΑΕΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα;

Την ώρα που ο διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, σφύριζε τη λήξη του αγώνα της πρεμιέρας και από τις εξέδρες ακούγονταν αποδοκιμασίε,ς μάλλον λίγοι θα στοιχημάτιζαν ότι ο ΠΑΟΚ θα βρισκόταν στην πρώτη θέση μετά την 5η αγωνιστική.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ένας από αυτούς. “Δεν ήταν ένα παιχνίδι που αλλάζει την εικόνα μας. Ξέρουμε ότι θα μπούμε σε μια δύσκολη περίοδο και πως θα πρέπει να αντιδράσουμε. Είμαστε στην αρχή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Πρέπει να ξυπνήσουμε αύριο το πρωί, να ανασυνταχθούμε και να δουλέψουμε για να διορθώσουμε την κατάσταση”, ήταν οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού μετά την πρώτη του ήττα στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ πριν ακόμη την γκέλα με τον ΠΑΣ είχε τα προβλήματα του και η ήττα από τους Γιαννιώτες τα ανέδειξε όλα σε υπερθετικό βαθμό.

Οι μεταγραφές είχαν τελειώσει και η ενίσχυση δεν ήταν αυτή που όλοι περίμεναν. Το χαστούκι στην πρεμιέρα έφερε και πάλι τη συζήτηση για μια έστω κίνηση από την αγορά των ελεύθερων, που δεν έγινε ποτέ. Η εσωστρέφεια υπήρχε και πριν για τους «ηλικιωμένους» και «κορεσμένους» ποδοσφαιριστές. στους οποίους πόνταρε -εμμονικά σχεδόν- ο Λουτσέσκου και που κατά την άποψη πολλών δεν είχαν κάτι άλλο να προσφέρουν.

Και συν τοις άλλοις υπήρχαν και τα αγωνιστικά προβλήματα από τους τραυματισμούς. Ο Ολιβέιρα είχε ήδη περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ο Ίνγκασον πάλευε με τον δικό του τραυματισμό. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί και ο Ροντρίγκο Σοάρες ήταν οι τελευταίες απώλειες από τους αγώνες με τη Ριέκα. Και ήρθε και η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα να φουντώσει την σπίθα της αμφισβήτησης.

Ο Λουτσέσκου έκανε αυτό που έπρεπε. Βρήκε τις λύσεις, ακόμη και αν χρειάστηκε μερικές φορές να πάει κόντρα στις αρχές του. Το σίγουρο είναι ότι αν μπορούσε ένας προπονητής να γυρίσει την κατάσταση, που και ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολη, ήταν ο Ρουμάνος τεχνικός.

Στηρίχθηκε στα δικά του παιδιά

Η αρχή του πάντως την οποία δεν θα παραβιάσει ποτέ ήταν η πιο βασική από όλες. Αυτή της απόλυτης εμπιστοσύνης στους ποδοσφαιριστές του γκρουπ, στους οποίους στηρίχθηκε για να φέρει την ομάδα του στο σωστό δρόμο. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ο πρώτος από όλους. Την ώρα που η γκέλα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς έφερε και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα που θα ήταν το Νο1 στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου πόνταρε στον Έλληνα γκολκίπερ και αυτός τον δικαίωσε.

Με καλύτερο παίκτη του τον Πασχαλάκη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την αδύναμη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ και πέρασε δια πυρός και σιδήρου από Τρίπολη και Αγρίνιο, παίρνοντας το τρίποντο απέναντι σε Αστέρα και Παναιτωλικό.

Και δεν ήταν μόνο αυτός. Ο Λουτσέσκου έκανε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να νιώσει ξανά σημαντικός και ο Σουριναμέζος ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με την ΑΕΚ. Σε αυτό εμφανίστηκε και πάλι ο Μπίσεσβαρ της σεζόν του νταμπλ και ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση του και αποκτώντας και πάλι καλή ψυχολογία.

Έβαλε αναγκαστικά νωρίς στην εξίσωση τους νεαποκτηθέντες

Ο Λουτσέσκου χρειάστηκε όμως να πάει και κόντρα στα δικά του «πιστεύω» για να καλύψει τις αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα του. Αναγκαστικά έβαλε στην εξίσωση, πολύ νωρίτερα από ό,τι συνηθίζει, τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με δανεισμό τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, γνωρίζοντας, αυτός περισσότερο από κάθε άλλον ότι ήταν ανέτοιμοι.

Δεν μπορούσε όμως να κάνει διαφορετικά από την στιγμή που η ομάδα του είχε παιχνίδι ανά τρεις ημέρες για ένα διάστημα τριών εβδομάδων. Σίντκλεϊ, Άκπομ και Μίτριτσα όχι μόνο πήραν χρόνο συμμετοχής αλλά και φανέλα βασικού. Ο Βραζιλιάνος έδωσε λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας και πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Άκπομ και Μίτριτσα έχουν μετρήσει ήδη από 2 γκολ ο καθένας ενώ φανερά απέχουν πολύ από το 100% της ετοιμότητάς τους.

Η κίνηση-ματ με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρειάστηκε να καταφύγει ακόμη και σε «αλχημείες» για να καλύψει ελλείματα στην ομάδα του, κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει. Η πιο εντυπωσιακή του κίνηση σε επίπεδο τακτικής ήταν η τοποθέτηση του Ντόουγκλας Αουγκούστο στη θέση «δέκα». Το να παίξει με 3 χαφ, ήταν μάλλον λογικό από την στιγμή που το «δεκάρι» που ζήτησε στις μεταγραφές δεν αποκτήθηκε και από την στιγμή που φαίνεται πως έχει χάσει – συμβαίνει και αυτό – το στοίχημα με τον Σίντζι Καγκάβα.

Αυτό όμως που δεν περίμενε κανείς ήταν η χρησιμοποίηση ενός μέσου όπως ο Βραζιλιάνος που τον είχαμε όλοι συνηθίσει ως «εξαροκτάρι» σε θέση επιτελικού. Ο Αουγκούστο, που και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το να παίζει μπροστά από τους δυο κεντρικούς χαφ δεν το είχε ξανακάνει στην καριέρα του έχει ήδη μια ασίστ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό και ένα γκολ, το πρώτο του μετά από σχεδόν ένα χρόνο με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Όλα όσα …μαγικά έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός του βγήκαν σαν λαγοί από το καπέλο του. Ο ΠΑΟΚ των τόσων προβλημάτων, από «στραπατσαρισμένος» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πάτησε κορυφή της βαθμολογίας στην πέμπτη μόλις αγωνιστική και έχει αφήσει πίσω του τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Το θέμα τώρα είναι να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος…

Δείτε την Game Night για το αιώνιο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό