18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έργα του Βλάση Κανιάρη «ταξιδεύουν» στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έκθεση με «Επιλεγμένα έργα των δεκαετιών 1960-1980» συγκεντρώνει κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές μεγάλης κλίμακας «δομές στον χώρο» του καλλιτέχνη
 

Επιλεγμένα έργα του εικαστικού Βλάση Κανιάρη παρουσιάζονται από τις αρχές Οκτωβρίου στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, σε μια έκθεση που περιλαμβάνει «Επιλεγμένα έργα των δεκαετιών 1960-1980» και η οποία συγκεντρώνει κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές μεγάλης κλίμακας «δομές στον χώρο» του καλλιτέχνη.

Τα εκθέματα προέρχονται από τη συλλογή της Πινακοθήκης Tate, από τη δωρεά της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου στην Tate και από το Estate του Βλάση Κανιάρη και, σε συνεργασία με τη Γκαλερί Καλφαγιάν, η έκθεση αποτελεί την πρώτη ατομική παρουσίαση του έργου του στο Λονδίνο μετά από την ιστορική έκθεση «Μετανάστες», στο Institute of Contemporary Arts, το 1976.

Ένας κοσμοπολίτης καλλιτέχνης

Γεννημένος το 1928, ο Βλάσης Κανιάρης παραμένει ένας από τους σημαντικότερους έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Πολύγλωσσος και κοσμοπολίτης, έφυγε από την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1950 για να ζήσει και να σπουδάσει στη Ρώμη και το Παρίσι, έζησε κι εργάστηκε στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1970, για να επιστρέψει το 1976, μετά την πτώση της δικτατορίας, στην Αθήνα, όπου παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του, το 2011.

monopoli.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό