18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έπεσε Canadair κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο έπεσε, το μεσημέρι της Τρίτης, ένα Canadair CL 215, με Έλληνες χειριστή και συγκυβερνήτη, κατά πληροφορίες ηλικίας 34 και 28 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος συνετρίβη την ώρα που πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η πυρκαγιά.

ΕΡΤ

Αυτή τη στιγμή πετάει ελικόπτερο πάνω από το σημείο πτώσης για να εξακριβώσει την κατάσταση.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν την πτώση του αεροπλάνου.

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειες κατάσβεσης και οι επίγειες δυνάμεις για να σταματήσουν τις φλόγες, που είχαν ζώσει τα σπίτια.

Μετά την πτώση, ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων και το Σύστημα Έρευνας και Διάσωσης, και αυτή τη στιγμή σπεύδουν στρατιωτικά συνεργεία στο σημείο για να μάθουν τι έχει συμβεί και ποια η τύχη των δύο χειριστών.

Από τον Βόλο, τη Χίο και το Κοτρώνι του Μαραθώνα έχουν απογειωθεί αεροδιασωστικά προκειμένου να πάρουν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στα αεροδιασωστικά επιβαίνουν διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος, που είναι εξειδικεύμενοι σε δύσκολα περιστατικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό