16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έξι ομάδες κάνουν το all-in για μια θέση στο play-in

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της regular season, έξι ομάδες παλεύουν για το τελευταίο εισιτήριο του play-in. Δείτε ποια τα δεδομένα με τις ισοβαθμίες, το πρόγραμμα των μονομάχων, αλλά και πού ποντάρει κάθε ομάδα.

Η μάχη για το πλεονέκτημα έδρας είναι σκληρή εδώ κι αρκετές εβδομάδες, αν κι η Βίρτους Μπολόνια έχει χάσει σημαντικό έδαφος, μειώνοντας τους μνηστήρες για τις τρεις θέσεις πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η κούρσα που αποκτά διαρκώς περισσότερους διεκδικητές όμως είναι άλλη: αυτή του play-in.

Σε τέτοιο σημείο, που τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της regular season, βλέπουμε έξι (6) ομάδες να παλεύουν στα ίσα και να διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο. Με μία νίκη να τις χωρίζει μάλιστα, όλα παραμένουν ρευστά, σε τέτοιο βαθμό που ουδείς μπορεί να προδικάσει είτε το αποτέλεσμα είτε να ρισκάρει κάποια πρόβλεψη για την ομάδα που θα μπει ως τελευταία (sic) στη διαδικασία του play-in, για μια θέση… στον ήλιο των playoffs.

Η Αρμάνι Μιλάνο, η Παρτίζαν, η Βαλένθια, η Αναντολού Εφές, η Μπάγερν Μονάχου και η Ζάλγκιρις βράζουν στο ίδιο ζουμί, προσδοκώντας να χαμογελάσουν στο φινάλε της regular season.

Ποιος να το περίμενε πως -ειδικά μετά από την απογοητευτική εκκίνησή της- η Αρμάνι Μιλάνο θα ήταν σε θέση να διεκδικεί το play-in, ούσα μάλιστα στην pole position τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Ποιος να το περίμενε η Παρτίζαν να είναι με την πλάτη στον τοίχο και να βλέπει ως τελικό τον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ποιος να το περίμενε πως η Αναντολού Εφές θα χρειαζόταν μια μίνι υπέρβαση και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να χωρέσει στη δωδεκάδα.

Ποιος να το περίμενε πως η Βαλένθια, η Μπάγερν και η Ζάλγκιρις θα άντεχαν απέναντι στον ανελέητο ανταγωνισμό και τους πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς των ανταγωνιστών τους, για την είσοδο στο play-in.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την άποψη πως η EuroLeague του 2023/24 είναι η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών, αυτή που σου… απαγορεύει οποιαδήποτε πρόβλεψη. Κι έτσι είναι.

Τι συμβαίνει όμως με τις έξι ομάδες που παλεύουν για την τελευταία θέση του play-in; Πώς έχουν, ως τώρα, οι ισοβαθμίες και ποιος μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει το πιο βατό (sic) πρόγραμμα στην τελική ευθεία της regular season;

Καταρχάς να σημειώσουμε πως δύο είναι οι αγώνες που απομένουν μεταξύ των έξι ομάδων, για να αποσαφηνιστεί πλήρως η εικόνα των ισοβαθμιών (απλών ή πολλαπλών). Πρόκειται για το συναπάντημα της Ζάλγκιρις με την Αρμάνι Μιλάνο σε τρία βράδια και για το ραντεβού της Παρτίζαν με τη Βαλένθια στη Stark Arena την τελευταία αγωνιστική.

Τα δεδομένα με τις ισοβαθμίες

Πριν λοιπόν από τη διεξαγωγή αυτών των δύο αγώνων, ουδείς μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την τελική εικόνα της κατάταξης. Πολύ απλά γιατί στην περίπτωση της πολλαπλής ισοβαθμίας (μοιάζει αρκετά πιθανό σενάριο), τα προαναφερθέντα παιχνίδια θα παίξουν μείζονα ρόλο.

Κι αν κάποιος θεωρεί πως η Αρμάνι Μιλάνο, για παράδειγμα, έχει το πάνω χέρι για να τα καταφέρει, αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμη κι αν κάνει το 3/3 με Ζάλγκιρις (εκτός), Βίρτους Μπολόνια (εντός) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (εκτός) δεν νιώθει σίγουρη για τη 10η θέση. Πολύ απλά γιατί υστερεί στην απλή ισοβαθμία με την Παρτίζαν, όπερ και σημαίνει πως δεν τη θέλει σε head-to-head -αλλά ούτε και σε τριπλή μαζί με τη Βαλένθια.

Αντίστοιχα, η Παρτίζαν υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες (ως τώρα, κι ενώ εκκρεμεί ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής με τη Βαλένθια), πλην αυτής με την Μπάγερν Μονάχου, από την οποία έχει ηττηθεί δύο φορές στη regular season.

Η Αναντολού Εφές είναι στη χειρότερη θέση απ’ όλους καθότι έχει μόνο μία ισοβαθμία υπέρ της (με την Μπάγερν Μονάχου), ενώ η Μπάγερν Μονάχου ποντάρει είτε σε απλή ισοβαθμία με την Παρτίζαν είτε σε πολλαπλή, που θα συμπεριλαμβάνει την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Όσο για τη Ζάλγκιρις; Θα κάνει το all-in κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο για το 2/2 κόντρα στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα, ποντάροντας στο ενδεχόμενο των ισοβαθμιών στο φινάλε της regular season.

Η ανάγνωση του προγράμματος

Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά, αφού ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα σε κάποιον από τους εναπομείναντες αγώνες. Γι αυτό κιόλας, η ανάγνωση του προγράμματος για τις έξι ομάδες είναι απολύτως θεωρητική και ριψοκίνδυνη.

Αν πάντως πάμε… by the book και κρίνουμε με βάση όσα έχουμε δει φέτος στην EuroLeague, μπορούμε να εξαγάγουμε τα εξής (αυθαίρετα βέβαια) συμπεράσματα:

Η Αρμάνι Μιλάνο θα παίξει το μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων της απέναντι στη Ζάλγκιρις και, εν συνεχεία, στον εμφύλιο με τη Βίρτους.
Η Παρτίζαν ξέρει πως αν κερδίσει τον Ολυμπιακό μετά το πράγμα… στρώνει για εκείνη αφού ακολουθούν η Άλμπα Βερολίνου (εκτός) και η Βαλένθια (εντός) στον αγώνα που δεν αποκλείεται να είναι ο τελικός της πρόκρισης στο play-in.
Η Βαλένθια θα προσδοκά σε τουλάχιστον μία ήττα της Αρμάνι Μιλάνο και στο διπλό με +6 (τουλάχιστον) στη Stark Arena την τελευταία αγωνιστική.
Η Αναντολού Εφές δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι ουσιαστικό αν δεν κάνει το 3/3 με Μπασκόνια (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εκτός) και Ερυθρό Αστέρα (εντός).
Η Μπάγερν Μονάχου έχει να ανέβει… βουνό αφού παίζει με τρεις από τις πέντε ομάδες που διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs (Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός AKTOR, Μονακό).
Η Ζάλγκιρις ξέρει πως αν χάσει από την Αρμάνι Μιλάνο στη Λιθουανία θα χάσει κάθε ελπίδα αφού θα υστερεί τόσο απέναντι στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα όσο και στην Παρτίζαν.

Every point matters

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως το μόνο της EuroLeague πως “every game matters” δεν είναι απολύτως ακριβές. Πολύ απλά γιατί στην πράξη αποδεικνύεται πως “every point matters” για την είσοδο στο play-in της EuroLeague. Κάτι που επιβεβαιώνει την αίσθηση πως η φετινή σεζόν έχει ξεπεράσει (κατά πολύ κιόλας) το επίπεδο ανταγωνισμού των προηγούμενων ετών.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, δείτε τι ακριβώς ισχύει με κάθε ισοβαθμία μεταξύ των έξι ομάδων, αλλά και το πρόγραμμα κάθε μίας εκ των διεκδικητριών της τελευταίας θέσης για το play-in:

Αρμάνι Μιλάνο (14-17)

Τα δεδομένα με τις ισοβαθμίες

Με Παρτίζαν: 0-2
Με Βαλένθια: 1-1 (+19)
Με Αναντολού Εφές: 1-1 (+10)
Με Μπάγερν Μονάχου: 1-1 (+7)
Με Ζάλγκιρις: 0-1 (-13)

Με ποιους παίζει μέχρι το φινάλε της regular season

Με Ζάλγκιρις (εκτός)
Με Βίρτους Μπολόνια (εντός)
Με Μακάμπι Τελ Αβίβ (εκτός)

Παρτίζαν (14-17)

Τα δεδομένα με τις ισοβαθμίες

Με Αρμάνι Μιλάνο: 2-0
Με Βαλένθια: 1-0 (+5)
Με Αναντολού Εφές: 1-1 (+4)
Με Μπάγερν: 0-2
Με Ζάλγκιρις: 2-0

Με ποιους παίζει μέχρι το φινάλε της regular season

Με Ολυμπιακό (εντός)
Με Άλμπα Βερολίνου (εκτός)
Με Βαλένθια (εντός)

Βαλένθια (14-17)

Τα δεδομένα με τις ισοβαθμίες

Με Αρμάνι Μιλάνο: 1-1 (-19)
Με Παρτίζαν: 0-1 (-5)
Με Αναντολού Εφές: 1-1 (+1)
Με Μπάγερν Μονάχου: 1-1 (+1)
Με Ζάλγκιρις: 1-1 (+5)

Με ποιους παίζει μέχρι το φινάλε της regular season

Με Μακάμπι Τελ Αβίβ (εκτός)
Με Βιλερμπάν (εντός)
Με Παρτίζαν (εκτός)

Αναντολού Εφές (14-17)

Τα δεδομένα με τις ισοβαθμίες

Με Αρμάνι Μιλάνο: 1-1 (-10)
Με Παρτίζαν: 1-1 (-4)
Με Βαλένθια: 1-1 (-1)
Με Μπάγερν Μονάχου: 1-1 (+8)
Με Ζάλγκιρις: 1-1 (-22)

Με ποιους παίζει μέχρι το φινάλε της regular season

Με Μπασκόνια (εκτός)
Με Φενέρμπαχτσε (εκτός)
Με Ερυθρό Αστέρα (εντός)

Μπάγερν Μονάχου (13-18)

Τα δεδομένα με τις ισοβαθμίες

Με Αρμάνι Μιλάνο: 1-1 (-7)
Με Παρτίζαν: 2-0
Με Βαλένθια: 1-1 (-1)
Με Αναντολού Εφές: 1-1 (-8)
Με Ζάλγκιρις: 1-1 (+5)

Με ποιους παίζει μέχρι το φινάλε της regular season

Με Μπαρτσελόνα (εντός)
Με Παναθηναϊκό AKTOR (εντός)
Με Μονακό (εκτός)

Ζάλγκιρις (13-18)

Τα δεδομένα με τις ισοβαθμίες

Με Αρμάνι Μιλάνο: 1-0 (+13)
Με Παρτίζαν: 2-0
Με Μπάγερν Μονάχου: 1-1 (-5)
Με Αναντολού Εφές: 1-1 (+22)
Με Βαλένθια: 1-1 (+1)

Με ποιους παίζει μέχρι το φινάλε της regular season

Με Αρμάνι Μιλάνο (εντός)
Με Μονακό (εκτός)
Με Ρεάλ Μαδρίτης (εντός)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό