27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Έξαλλη μητέρα σε σχολική εκδήλωση, επειδή ο γιος της δεν πήρε βραβείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έξαλλη κατάσταση αποχώρησε από σχολική εκδήλωση μια μητέρα στην Ατλάντα, που δεν άντεξε το γεγονός ότι ο γιος της δεν πήρε βραβείο σε σχολική εκδήλωση. Η αντίδραση της μητέρας έγινε viral, με πολλούς χρήστες των Social Media να σχολιάζουν ότι πρόκειται για την κλασική περίπτωση του γονιού-ελικόπτερο. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα έβλεπε την ώρα να περνά και τον γιο της να μην παίρνει κάποιο βραβείο στην τελετή απονομής του δημοτικού σχολείου που φοιτά. Κάποια στιγμή σηκώνεται όρθια και αρχίζει να φωνάζει: «Πάμε να φύγουμε!». Αφού συνεχίζει να φωνάζει εκτός εαυτού, τελικά παίρνει το μικρό παιδί και αποχωρούν από την αίθουσα.

Τι είναι ο γονιός-ελικόπτερο

Ο γονιός-ελικόπτερο είναι ένας τύπος γονέα ιδιαίτερα προστατευτικού για το παιδί του. Οι γονείς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία καθοδηγούν υπερβολικά το παιδί, δεν του αναθέτουν πρωτοβουλίες ή ευθύνες και του στερούν τη δυνατότητα για ελεύθερη βούληση. Είναι ο τύπος του γονιού που ασχολείται υπερβολικά με την ανατροφή του παιδιού, δεν του επιτρέπει να μάθει από τις συνέπειες των πράξεών του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αυτονομηθεί.  

Ο γονιός-ελικόπτερο παρέχει υπερβολικές οδηγίες στο παιδί του σχετικά με το πώς θα παίξει ή θα εργαστεί για το σχολείο. Προγραμματίζει υπερβολικά τον χρόνο του παιδιού με πολλές δραστηριότητες, συρρικνώνοντας δραματικά τον ελεύθερο χρόνο του. Βρίσκει δικαιολογίες για το παιδί, αλλά διαμαρτύρεται για τον αδέξιο χειρισμό των ευθυνών. Συχνά κάνει πράγματα αντί για το ίδιο, όπως να του βουρτσίζει τα δόντια, να το ταΐζει ή να του κάνει μπάνιο, παρόλο που το παιδί μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μόνο του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό