17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ένταση στον κόμβο του Πλατυκάμπου μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον κόμβο του Πλατυκάμπου μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι αγρότες αφού παρέταξαν τα τρακτέρ στον κυκλικό κόμβο και πέριξ της επαρχιακής οδού Λάρισας-Αγιάς και Λάρισας-Βόλου θέλησαν να ανέβουν με τα πόδια στην Εθνική Οδό για μια ολιγόλεπτη συμβολική διαμαρτυρία, αλλά εμποδίζονται από τους αστυνομικούς που έχουν παρατάξει κάθετα τις κλούβες των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thessaliatv.gr, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ (Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας), με τους αγρότες να μην κάνουν πίσω στο αίτημά τους.

Μάλιστα, λόγω της έντασης που υπήρξε οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους αλλά και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ υπάρχει και εισαγγελέας και το κλίμα είναι τεταμένο.

Σύμφωνα με την ΕΟΑΣΝΛ το «μαζικό και ενωτικό μπλόκο», θα στηνόταν στον κόμβο Πλατυκάμπου στις 12 το μεσημέρι, δίχως να αποκλείεται μετακίνησή τους και στον κόμβο της Νίκαιας.

Eurokinissi

Eurokinissi

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν συντονισμένα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν, διεκδικώντας αποζημιώσεις στο 100% μετά τις ζημιές που υπέστησαν από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, όπως και μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν στον τόπο τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των κινητοποιήσεων

Η Κεντρική Οδός ενημερώνει από την πλευρά της ότι, σήμερα στις 11:00 θα τεθεί σε ισχύ αμφίπλευρη εκτροπή κυκλοφορίας από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ανάβρας στο 60,9ο χλμ. με κατεύθυνση προς Τρίκαλα και από τον Α/Κ Προαστίου στο 97,3Ο χλμ. με κατεύθυνση προς Λαμία, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα, θα αποκλειστεί η ράμπα εισόδου του Α/Κ Σοφάδων στο 72,3ο χλμ. με κατεύθυνση προς Τρίκαλα και ο Α/Κ Καρδίτσας στο 80,9ο χλμ.

Τέλος, σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύσει αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων στον Μετωπικό Σταθμό Τρικάλων.

Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό