18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ένταση στην Ολομέλεια για τα επεισόδια μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα εστία έντασης πυροδότησαν στην Ολομέλεια τα επεισόδια στο Σύνταγμα, με την κυβέρνηση από την μία πλευρά να καταδικάζει τη ρίψη μολότοφ, και την αντιπολίτευση από την άλλη να κάνει λόγο για απρόκλητη χρήση αστυνομικής βίας.

Δείχνοντας στο Σώμα φωτογραφικό στιγμιότυπο από όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «αυτή είναι η φωτογραφία με τις μολότοφ που έπεσαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Οφείλουμε όλοι να το καταδικάσουμε αυτό εδώ μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας», όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης, ανέφερε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, πως «όταν υιοθετείτε τα περι απρόκλητης επίθεσης της αστυνομίας, έχετε ρίξει έστω μια στοιχειώδη ματιά στο τι συμβαίνει εξω; Θεωρείτε ότι στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας συμπεριλαμβάνεται και η ρίψη μολότοφ;», όπως διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, επιτιθέμενος κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ιστορικό τοποθετήσεων του κόμματος υπέρ της βίας από αυτές τις ομάδες.

«Λέτε ψέματα! Δεν ειναι η Αριστερά υπόλογη για τη βία. Οι μολότοφ δεν έπεσαν εκεί που ήταν τα παιδιά μας. Μπορεί να δηλητηριαστούν!», απάντησε ο Χρήστος Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Δημήτρη Μάντζου (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος καταδίκασε «κάθε απρόκλητη χρήση της βίας», ενώ και ο Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε για «απρόκλητη βία» από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό