20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ένοχος για ψευδορκία για τα στημένα ματς ο Γεωργέας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο παλιός αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Νίκος Γεωργέας, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για ψευδορκία στην υπόθεση των στημένων αγώνων και συγκεκριμένα στην υπόθεση της αναμέτρησης, Ολυμπιακός – Βέροια. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε την ενοχή του πρώην Έλληνα αμυντικού και την φυλάκισή του για έξι μήνες, ενώ το δικαστήριο έκρινε πως κανένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του. 

Αναλυτικότερα, ο Γεωργέας  είχε κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση του αγώνα της τότε ομάδας του απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Εκείνος, είχε δηλώσει πως ο τότε γενικός αρχηγός της Βέροιας, είχε εισέλθει στα αποδυτήρια του «Γεώργιου Καραϊσκάκης», ανακοινώνοντας στους παίκτες να χάσουν με 3-0. 

Αναλυτικά τι είχε καταθέσει ο Νίκος Γεωργέας:«Ετοιμαζόμασταν να βγούμε από τα αποδυτήρια στο ημίχρονο και μπαίνει ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, ο Γιώργος Λαναρής μέσα και μας λέει, “είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι πρέπει να χάσουμε 3-0”. Του είπα “δεν γίνονται αυτά”. Ήμασταν όλοι μέσα στα αποδυτήρια. Εγώ βγήκα μόνος μου έξω και μετά βγήκαν και οι υπόλοιποι. Η ομάδα του Ολυμπιακού είχε βγει έξω. Όταν μπήκε ο Λαναρής, ο προπονητής μας ο Καλαϊτζίδης είχε βγει. Βγήκαμε καθυστερημένα στον αγωνιστικό χώρο.

Εγώ ζήτησα και έγινα αλλαγή, ήμουν η πρώτη αλλαγή που έγινε. Είπαμε να μας το έλεγαν από την αρχή, να μην ερχόμασταν, να μην παίζαμε. Πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε για στοιχηματικούς λόγους. Δεν γίνετε να έρθει ακριβές σκορ 3-0 χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δε. Κάποιοι έχουν συντελέσει.

Δεν αντιλήφθηκα φωνές ή καμία αψιμαχία του Λαναρή με τον Καλαϊτζίδη. Μπήκε μέσα και έμεινε δύο λεπτά, δεν έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες, είπε να χάσουμε με 3-0. Δεν θυμάμαι με ποιους καθόμουν στον πάγκο μόλις έγινα αλλαγή. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έκανε ότι μπορούσε απέναντι στον Ολυμπιακό, στο δεύτερο επηρεάστηκε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό