16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ένα Unimog μετέφερε το μεγαλύτερο δέντρο στην Γερμανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ένα Mercedes Unimog μετέφεραν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Πάντερμπορν στο Βερολίνο.

Οι μεγάλες αποστάσεις, τα βαριά φορτία και οι διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο δεν αποτελούν πρόβλημα για ένα Mercedes Unimog. Μια εταιρεία κηπουρικής και εξωραϊσμού από το Paderborn το απέδειξε μεταφέροντας ένα εντυπωσιακά μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Βερολίνο.

Το έλατο Nordmann, ύψους 21,7 μέτρων και βάρους 8,8 τόνων, μεταφέρθηκε από ένα Unimog U 435 σε τριαξονική χαμηλή πλατφόρμα. Λόγω του υπερβολικού μήκους, η μεταφορά του δέντρου στα 400 περίπου χιλιόμετρα απόστασης έγινε τη νύχτα με όχημα συνοδείας. Το όχημα με περίπου 350 ίππους νοικιάστηκε ειδικά για αυτή τη δουλειά από την κεντρική αντιπροσωπεία της Unimog RKF Bleses.

Η εταιρεία, η οποία εκτός από την κηπουρική και τον εξωραϊσμό δραστηριοποιείται και στη δασοκομία, μεταξύ άλλων, μεταφέρει χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Βερολίνο για λογαριασμό πελάτη της εδώ και 13 χρόνια. Η εταιρεία προμηθεύει επίσης διάφορες επιχειρήσεις στην περιοχή του Πάντερμπορν με χριστουγεννιάτικα δέντρα.«Αυτή η ειδική μεταφοράς είναι δυνατή μόνο με ενδελεχή προγραμματισμό και εμπειρία» δήλωσε ο Marcel Grubmann εκπρόσωπος τύπου της Grubmann Garten- und Landschaftsbau GmbH & Co KG Paderborn και πρόσθεσε: «Αρχικά φορτώσαμε το δέντρο με ένα γερανό 80 τόνων και δέσαμε τα κλαδιά στον κορμό. Στο πιο φαρδύ σημείο του, το δέντρο, έχει διάμετρο πάνω από δέκα μέτρα. Έπρεπε να δέσουμε το έλατο σε διάμετρο τριών μέτρων για να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο. Συνολικά οκτώ άτομα συμμετείχαν σε αυτό το υλικοτεχνικό αριστούργημα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό