22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ένα Beatle συμπρωταγωνιστεί σε μία νέα αστυνομική τηλε-σειρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα Volkswagen Beatle έχει τον δεύτερο ρόλο δίπλα στον Γιάννη Τσορτέκη στην αστυνομική σειρά «Ο Σκαραβαίος» στην τηλεόραση του Alpha.Μυστήριο, περιπέτειες, αγωνία και απρόβλεπτες ανατροπές, υπόσχεται η νέα αστυνομική σειρά, που προβάλλεται στον Alpha. Με αρκετά χαρακτηριστικά από σειρές του εξωτερικού, με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ως πρωταγωνιστή και ένα αυτοκίνητο δίπλα του. Μπορεί να μην έχει ενεργό ρόλο (όπως σε ξένες τηλεοπτικές σειρές) αλλά ο Σκαραβαίος της Volkswagen χαρακτηρίζει τον πρωταγωνιστή και του έχει δώσει και το παρατσούκλι του.

«Ο Σκαραβαίος» είναι μια τηλεοπτική σειρά εξιχνίασης εγκλημάτων με στοιχεία κοινωνικού νουάρ (ξεκινά στον Alpha την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 21.00).

Το σενάριο ακολουθεί μια επίλεκτη ομάδα του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής τις οποίας είναι επικεφαλής ο Μάρκος Αλεξίου / Σκαραβαίος (Γιάννης Τσορτέκης).

Ο Μάρκος Αλεξίου έχει το παρατσούκλι «Σκαραβαίος» από τα χρόνια της Σχολής Αστυνομίας και είναι επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής στη ΓΑΔΑ. Ο ήρωας της σειράς είναι γνωστός για τις επιτυχίες στη δουλειά του, για το πείσμα, την ευστροφία, την ταχύτητα και την ικανότητά του να ψυχολογεί τους συνομιλητές του. Αγαπάει οτιδήποτε ρετρό αλλά και οτιδήποτε μοντέρνο minimal. Οδηγεί πάντοτε έναν παλιό σκαραβαίο (δεκαετίας του 1970), κληρονομιά από τον πατέρα του που έχασε σε μικρή ηλικία.

Αστυνομικές ιστορίες και αυτοκίνητα σε τηλεοπτικές σειρές Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα Ford Cortina ΜκΙΙΙ (1970-1976)

Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ήταν μία ελληνική αστυνομική τηλεοπτική σειρά αυτοτελών επεισοδίων παραγωγής 2006-2008 που δημιουργήθηκε από τη Στέλλα Βασιλαντωνάκη για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η ιδέα της σειράς βασίστηκε στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του συγγραφέα Γιάννη Μαρή.

Τον αστυνόμο Γεώργιο Μπέκα, που δεν έβλεπε με καλό μάτι την τεχνολογία και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, υποδυόταν ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ο Μπέκας αρκετές φορές πήγαινε στον τόπο του εγκλήματος με το δικό του αυτοκίνητο ένα Ford Cortina ΜκΙΙΙ (1970-1976).

«Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» Alfa Romeo Giulia (1962-1965)

Το «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» βασιζόταν στο βραβευμένο κινηματογραφικό, αστυνομικό θρίλερ «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, παραγωγής 2016.Προβλήθηκε από τη συνδρομητική τηλεόραση Cosmote TV Plus το 2019.

Κεντρικό πρόσωπο της σειράς ο εκκεντρικός καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), τον οποίο κάλεσαν οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δολοφονίες, να αποκρυπτογραφήσει τη σημασία των συμβόλων του Θησέα και να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τον serial killer. Ο Λαΐνης οδηγούσε μία Alfa Romeo Giulia (1962-1965)

Ο Άρης Μαρτέλης και η Toyota Celica

Ο ηθοποιός αστυνομικής σειράς που ταυτίστηκε πρώτος με ένα αυτοκίνητο στην Ελληνική τηλεόραση, ήταν ο Θάνος Λειβαδίτης με την Toyota Celica.

Ίσως γιατί ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε τα προσωπικά του αυτοκίνητα στις σειρές που «έπαιζε». Στο σήριαλ «Ιερόσυλοι» κυνηγούσε την… αλήθεια με ένα δίθυρο μοντέλο τρίτης γενιάς (ΤΑ60) για να κλείσει την επιτυχημένη του καριέρα με μία liftback τέταρτης γενιάς (Τ160) GTi.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό