17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το λογιστικό κλάδο για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ, μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομικών Χ. Θεοχάρης σχετικά με την αναβάθμιση των pos με τις ταμειακές μηχανές και το κλείδωμα της δήλωσης ΦΠΑ.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι, «από την Δευτέρα η ΑΑΔΕ θα στείλει σημειώματα στους υπόχρεους να σπεύσουν να ολοκληρώσουν την διασύνδεση. Μετά το τέλος Απριλίου δεν υπάρχει δικαιολογία. Η παράταση που δόθηκε δεν είναι παράταση χαλάρωσης, πρέπει να γίνονται 5.000 αναβαθμίσεις  την ημέρα για να ολοκληρωθούν όλες οι αναβαθμίσεις μέχρι τέλος Απριλίου. Δεν μπορεί να χαθεί ούτε μια ημέρα και εάν συνεχιστεί ο χαμηλός ρυθμός που παρουσιάστηκε την Παρασκευή (2.500 συνδέσεις) κάποιοι θα βρεθούν απέξω. Αποδείξαμε ότι όπως στους 35 κλάδους δόθηκε μια παράταση στο τέλος Ιανουαρίου και δεν ξαναδόθηκε, δεν θα ξαναδοθεί και άλλη παράταση για τη διασύνδεση, αυτό είναι και από κει και πέρα η ΑΑΔΕ θα πράξει τα δέοντα».

Σχετικά με το «κλείδωμα» του ΦΠΑ ο κος Θεοχάρης ανέφερε :«Την Πέμπτη έληγε και η προθεσμία των δηλώσεων του ΦΠΑ, και είχαμε τις πρώτες δηλώσεις οι οποίες ήταν κλειδωμένες με τα στοιχεία του myDATA, μια μεγάλη κατάκτηση χωρίς να χρειαστεί παράταση γιατί ο Λογιστικός κλάδος δούλεψε turbo, πάτησε το κουμπάκι, υπήρξαν αυτοί που κινδυνολογούσαν το προηγούμενο διάστημα, στην πράξη όμως όλοι σήκωσαν τα μανίκια και πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον λογιστικό κλάδο που έφερε σε πέρας αυτό το μεγάλο έργο και προσαρμόστηκε στη νέα πραγματικότητα»

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό