20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ένα και να «καίει» για την Μπαρτσελόνα με… ήρωα τον Ραφίνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Λας Πάλμας με 1-0 για την 30η αγωνιστική της La Liga. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Ραφίνια με κεφαλιά-όνειρο έπειτα από ασίστ του Ζοάο Φέλιξ στο 59′. 

Με αυτή την νίκη, η Μπάρτσα κατάφερε να φτάσει στους 67 βαθμούς και να παραμείνει στην 2η θέση, παράλληλα «κράτησε» την διαφορά του +5 από την Τζιρόνα, ενώ η Λας Πάλμας «έπεσε» στον πίνακα με 37 πόντους (12η). 

 

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, η Μπάρτσα κατάφερε και σκόραρε δύο τέρματα (5′,19′), τα οποία όμως ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Το δεύτερο γκολ που δεν μέτρησε, του Ραφίνια, έφερε την απορία στα πρόσωπα των παικτών των γηπεδούχων, καθώς θεώρησαν πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην φάση. 

REUTERS

Οι φιλοξενούμενοι, με τα αρκετά προβλήματα που τους δημιούργησαν οι «μπλαουγκράνα», πρόσθεσαν και άλλο ένα, καθώς ο τερματοφύλακας της ομάδας, Άλβαρο Βαγιές αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη μετά από άτσαλο τάκλιν πάνω στον Ραφίνια. 

Η ομάδα του Τσάβι, δεν έκανε κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, η μεγαλύτερη φάση της ήταν με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Άαρον Εσκανδέλ (35′). 

REUTERS

Στο 59ο λεπτό, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ. Ο Ζοάο Φέλιξ με μία πάσα-ζωγραφιά, βρήκε τον Ραφίνια, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά έκανε το τελικό 1-0 στην αναμέτρηση. 

Είναι άξιο αναφοράς πως, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ «άνοιξε» το σκορ για χάρη της ομάδας του για 7η φορά φέτος, «απειλώντας» τον συμπαίκτη του Λεβαντόφσκι, ο οποίος την περσινή σεζόν (2022/23) το έκανε σε 10 παιχνίδια. 

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Μαρτίνεθ, Κουμπαρσί, Κουντέ, Γκιντογκάν, Ρομπέρτο (80′ Ρομέου), Λόπεθ (56′ Φέλιξ), Ραφίνια, Γιαμάλ (71′ Τόρες), Λεβαντόφσκι (80′ Ρόκε)Λας Πάλμας (Φρανσίσκο Γκαρθία): Βαγιές, Σουάρεζ, Κοκό, Μαρμόλ, Καρντόνα, Μάρβιν, Μουνιόθ (72′ Μουνιόθ), Λοϊντίς (72′ Μολέιρο), Ροντρίγκεθ, Μουνίρ (28′ Εσκανδέλ), Σάντρο 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό