20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ένα βήμα πιο κοντά στην Formula η Cadillac!

Ειδήσεις Ελλάδα

Από όλες τις μάρκες του κόσμου, η Cadillac θα ήταν μία από τις τελευταίες επιλογές κάποιου στην ερώτηση “ποια πιστεύετε ότι θα είναι η επόμενη ομάδα στην Formula 1”. Όχι επειδή η αμερικανική εταιρία δεν έχει πλούσιο αγωνιστικό pedigree αλλά αφενός επειδή αυτή την περίοδο έχει επενδύσει στην συμμετοχή της στο World Endurance Championship και αφετέρου επειδή σπάνια επέκτεινε τις φιλοδοξίες της στην δική μας πλευρά του Ατλαντικού. Κι όμως, η Cadillac βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την εξασφάλιση μίας θέσης στο πρωτάθλημα της Formula 1 έχοντας ήδη πάρει το πράσινο φως από την FIA, έπειτα από έναν διεξοδικό και εξονυχιστικό έλεγχο.
Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα “Andretti Cadillac” όπως θα ονομάζεται, έχει να αντιμετωπίσει το… εμπορικό τμήμα της Formula 1 και αν μέχρι τώρα είχε την στήριξη της FIA η οποία πιέζει εδώ και καιρό για την προσθήκη (τουλάχιστον) μίας επιπλέον ομάδας στο grid, η ίδια η F1 έχει εκφράσει πολλάκις την διστακτικότητα της αναφορικά με το θέμα της 11ης ομάδας.
Σύμφωνα με το πλάνο της Andretti Cadillac, η ομάδα θα βασίζεται στις Η.Π.Α. αλλά θα διατηρεί υποστηρικτικές εγκαταστάσεις στην Αγγλία ενώ το νωρίτερο που θα μπορούσε να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα είναι το 2025. Αν καταφέρει να πάρει το πράσινο φως και από τα αφεντικά της F1 δε, η Andretti Cadillac έχει εκφράσει την θέληση της να δώσει προτεραιότητα σε έναν τουλάχιστον Αμερικανό οδηγό ενισχύοντας περαιτέρω την διείσδυση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις Η.Π.Α. Να υπενθυμίσουμε ότι μία ήδη επιβεβαιωμένη είσοδος, η οποία όμως δεν καταλαμβάνει επιπλέον θέση στο grid, είναι αυτή της Audi που από το 2026 θα πάρει την σκυτάλη από την Alfa Romeo. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια της Cadillac στην Formula 1, αν τελικά βρει θέση σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο, δεν θα γίνει εις βάρος των δραστηριοτήτων της στους αγώνες αντοχής ενώ θα παρατηρούμε τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δεν αποκλείεται η σημαντική επένδυση της αμερικανικής εταιρίας στον χώρο των motorsports να συνδυαστεί και με μία επανεμφάνιση της στην ευρωπαϊκή αγορά. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν αποκλείεται αλλά θα έλεγε κάποιος ότι θα ήταν λογικό και επόμενο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό