16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ένας νόμος «βλέποντας και κάνοντας…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το φρένο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημόσια συζήτηση για τον νόμο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια , μεταθέτει χρονικά τα αποκαλυπτήρια μιας πρωτοβουλίας που δοκιμάζει τις αντοχές της Νέας Δημοκρατίας.

Από τους τόνους που επέλεξε πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης, για να απαντήσει στον Πρωθυπουργό  φαίνεται ότι αυτό το μέτωπο με την αντιπολίτευση δεν θα κλείσει εύκολα.

Το Μέγαρο Μαξίμου όμως ήταν ξεκάθαρο από τον πρώτο πρωινό καφέ της χρονιάς, ότι δεν θα επέτρεπε να συνεχιστεί η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου θέματος, χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις.

Έτσι ο Πρωθυπουργός διέλυσε τα σημάδια που είχαν πυκνώσει τις τελευταίες εβδομάδες και έδειχναν ότι κέρδιζαν έδαφος οι εισηγήσεις που δεχόταν να φέρει ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο το νομοσχέδιο.

Στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεδιάλυνε το τοπίο αναφορικά με τον χρόνο που θα κάνει τα «αποκαλυπτήρια» του κυβερνητικού σχεδίου. «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα», ήταν η λαϊκή φράση που χρησιμοποίησε όμως ο κ. Μητσοτάκης.

Με αυτόν τον τρόπο ο Πρωθυπουργός έδειξε που ποντάρει για να κατευνάσει τις αντιδράσεις που δεν είναι αμελητέες. Είναι καταγεγραμμένες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι υπαρκτές εντός της κυβέρνησης, και την ίδια ώρα παρά τις μοιρασμένες γνώμες που αποτυπώνονται στις μετρήσεις, υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η αποδοχή του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων και το μεγάλο αγκάθι της τεκνοθεσίας σε επίπεδο κοινωνίας.

Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται ότι πλέον η ζυγαριά γέρνει προς την πλευρά η ρύθμιση να μπαίνει στον κυβερνητικό προγραμματισμό το πιθανότερο μετά τις ευρωεκλογές.

Από την άλλη είναι σαφές ότι δεν θα δοθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, περιθώρια για να αμφισβητήσει τη κυβερνητική πρωτοβουλία των κινήσεων στο συγκεκριμένο πεδίο, για το οποίο κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν τη στρατηγική που έχει χαραχθεί από την προηγούμενη τετραετία.

Η «έκρηξη» μετά την… «έκρηξη» των Σπετσών

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους στο συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα με ταχύτατα αντανακλαστικά – σε μία ημέρα που το είχε πολύ μεγάλη ανάγκη λόγω των κραδασμών που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η αιφνίδια απόφαση για τις…Σπέτσες. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία εκρηκτική ανάρτηση, και στην αγγλική γλώσσα, επί της ουσίας προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του – και επιχειρώντας να προλάβει την όποια πολιτική ντρίπλα του Μεγάρου Μαξίμου, υποστηρίζει πως «γάμος σημαίνει de facto και τεκνοθεσία». 

Με νωπή την υπογραφή στο πρωτόκολλο της ορκωμοσίας ο Παύλος Μαρινάκης άνοιξε λογαριασμό κατά του Στέφανου Κασσελάκη, βγαίνοντας από τα αριστερά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση: «θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης».

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου συμπληρώθηκε από το σκωπτικό σχόλιο για την ανακοίνωση που έβγαλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας».

Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα μεγαλώνοντας τα κυβερνητικά καρφιά κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε : «Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο».

Για την τεκνοθεσία πάντως που αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι, πάνω στο τραπέζι, όπως εγκαίρως έχει δημοσιεύσει ο flash.gr βρίσκεται μια φόρμουλα που κατά πληροφορίες θέλει την πρόταση που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση να προβλέπει ότι δεν θα επιτρέπεται εντός Ελλάδος η υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. Από την άλλη όμως η ελληνική πολιτεία θα αναγνωρίζει νομικά, τις πράξεις τεκνοθεσίας που θα έχουν γίνει σε τρίτες χώρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό