19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έναρξη νέας πρόσκλησης για τον 5ο κύκλο υποβολής προτάσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόλις το 54% των Ευρωπαίων διαθέτουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον στόχο του 80% που έχει τεθεί στο πλαίσιο της Ψηφιακής Δεκαετίας. Επιπροσθέτως, σκόπιμη είναι η αύξηση των ειδικών στον τομέα των ΤΠΕ στην Ευρώπη, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 20 εκατομμυρίων εμπειρογνωμόνων στον ψηφιακό τομέα έως το 2030. Παράλληλα, για τον τομέα της κυβερνοασφάλειας, η ΕΕ χρειάζεται πάνω από 200,000 εμπειρογνώμονες, επιπλέον των όσων διαθέτει επί του παρόντος, με σκοπό τη συμβολή στην προστασία των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών στην Ευρώπη, καθώς και στον σχεδιασμό των μελλοντικών λύσεων κυβερνοασφάλειας.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε στις 21 Νοεμβρίου 2023, την 5η Πρόσκληση του Προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» για υποβολή προτάσεων σχετικά με τις Προηγμένες Ψηφιακές Δεξιότητες, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ, ο οποίος κατανέμεται στις ακόλουθες τρεις ανοικτές προσκλήσεις:

Εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε βασικούς τομείς δεξιοτήτων Προηγμένη ανάλυση ψηφιακών δεξιοτήτων Ακαδημία Δεξιοτήτων για την ΚυβερνοασφάλειαΔείτε περισσότερα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό