30.5 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Έμμα Στόουν – Λάνθιμος: H αποθέωση και η γνωριμία τους 10 χρόνια πριν: «Αυτός είναι η μούσα μου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αμερικανίδα ηθοποιός συνεργάζεται εδώ και πολύ καιρό μαζί του και μάλιστα κέρδισε ένα Όσκαρ για την ταινία του “Poor Thinks”. Όπως τόνισε για εκείνη είναι κατά κάποιον τρόπο η μούσα της. Και όχι το αντίστροφο.

Κάννες 2024 – Γιώργος Λάνθιμος: «Δουλεύω περισσότερο με το ένστικτο»

Απαστράπτουσα η Emma Stone στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών.

(Photo by Lionel Hahn/)

«Είναι η μούσα μου», δήλωσε χαμογελώντας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ταινία “Kinds of Kindness” («Ιστορίες Καλοσύνης») που μετέχει στο διαγωνιστικό σκέλος του 77ου Φεστιβάλ των Καννών.

Για τη γνωριμία τους είπε: «Τον γνώρισα πριν δέκα χρόνια περίπου, φάγαμε μαζί για να μιλήσουμε για την ιδέα της “Ευνοούμενης”. Μέχρι τότε είχα δει μόνο τον Κυνόδοντα και τον Αστακό. Με κέρδισε η ζεστασιά του και το πόσο ανοιχτός ήταν στη συζήτηση. Και στην “Ευνοούμενη” είχαμε μια θαυμάσια συνεργασία. Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από όσο έχω εμπιστευτεί οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη. Με συναρπάζουν οι ιστορίες του, οι ταινίες του, οι χαρακτήρες τους, ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο».

Ο Willem Dafoe, η Emma Stone και ο Γιώργος Λάνθιμος στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ Καννών

(Photo by Lionel Hahn/)

«Είμαι φεμινίστρια», είπε η ηθοποιός του “La La land” όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Εάν αυτό είναι ακτιβισμός ή όχι; Αυτό ακριβώς είναι που έχει νόημα για μένα».

Οι δύο προηγούμενες ταινίες που γύρισε ο Γιώργος Λάνθιμος με την Έμα Στόουν, «Η Ευνοούμενη» και «Χαμένα Κορμιά», σημείωσαν επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες και αύξησαν σημαντικά τη δημοτικότητα του Έλληνα σκηνοθέτη στο Χόλιγουντ.

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών η Μενεγάκη της Κύπρου

Κάννες 2024: Όλες οι εντυπωσιακές εμφανίσεις δια χειρός Celia Kritharioti στο κόκκινο χαλί

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό