16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Έμεινε στη Serie A η Βερόνα, υποβιβάστηκε η Σπέτσια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σπέτσια είναι η τρίτη ομάδα που υποβιβάστηκε από την εφετινή Serie A ακολουθώντας τη μοίρα των Σαμπντόρια και  Κρεμονέζε, μετά την ήττα με 1-3 στο αποψινό μπαράζ παραμονής από την Βερόνα, στο στάδιο «Μαπέι» της Σασουόλο.

Η Ελλάς Βερόνα και η Σπέτσια ισοβάθμησαν στους 31 βαθμούς αλλά ο ιταλικός κανονισμός προβλέπει μπαράζ σε αυτή την περίπτωση, χωρίς να προσμετρά άλλα κριτήρια.

Τα πάντα σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση συνέβησαν στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν όλα τα τέρματα.

Οι Βένετοι σκόραραν με τους Φαραόνι (5΄) και Ενγκονκέ (26΄,38΄), ενώ η ομάδα της Λιγουρίας είχε ισοφαρίσει στο 15΄ με τον Αμπάντου.

Η Σπέτσια έχασε πέναλτι με τον Ενζολά στο 68΄ και μαζί την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς σε εκείνη τη φάση ο Φαραόνι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, για παίξιμο της μπάλας με το χέρι.

Εν τω μεταξύ, η Κάλιαρι ακολούθησε τις Φροζινόνε και Τζένοα στη μεγάλη κατηγορία από τη Serie B, μετά τη νίκη της με 1-0 στο κατάμεστο από 60.000 θεατές «Σαν Νίκολα» του Μπάρι, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα.

Οι Σαρδηνοί του Κλάουντιο Ρανιέρι είχαν ισοφαριστεί στην τελευταία φάση του πρώτου αγώνα μπαράζ στην έδρα τους, αλλά αυτή τη φορά πλήρωσαν την ομάδα της Απουλίας με το ίδιο νόμισμα.

Με το γήπεδο έτοιμο να πανηγυρίσει την επιστροφή της γηπεδούχου στα «σαλόνια» ύστερα από 12 χρόνια, ο Λεονάρντο Παβολέτι σκόραρε στο 90΄+4 μετατρέποντας το όνειρο της (δεύτερης) ομάδας του Αουρέλιο ντε Λαουρέντις σε «κακή φάρσα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό