18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έμεινε από δυνάμεις ο Ολυμπιακός και ηττήθηκε στο Μιλάνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αρμάνι επικράτησε με 65-53

Ο Ολυμπιακός «στέρεψε» από λύσεις στην επίθεση, ελέω των απουσιών στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο, χάνοντας την επαφή με την Αρμάνι και αποχαιρετώντας το Μιλάνο με ρεκόρ 1-2 στην εφετινή Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 65-53 από τους Ιταλούς, για την 3η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να πανηγυρίζει ενώπιον του κοινού της την πρώτη εφετινή νίκη της, αναφέρθηκε.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο (12-11). Η Αρμάνι βρήκε πόντους σε αυτό το διάστημα από τα χέρια των Μίροτιτς και Σιλντς ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δικαιώθηκαν ακουμπώντας την μπάλα στον Μιλουτίνοφ κοντά στο καλάθι. Αφού πέρασαν λίγα λεπτά ακόμη με τον Μίροτιτς να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την άμυνα του Ολυμπιακού, η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά και με τον Μπαρτζώκα να έχει δώσει μέγεθος στην 5άδα του (Μπραζντέικις, Παπανικολάου στην περιφέρεια) το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-17.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση στη δεύτερη περίοδο, η επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν αυτή που έπρεπε κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στο σκορ (26-19, 14′). Η επιστροφή των Γουόκαπ και Κάνααν στο παρκέ και η πιεστική άμυνα του Λαρεντζάκη άλλαξαν γρήγορα τα δεδομένα, όχι μόνο για τα εύστοχα σουτ που πρόσφεραν οι δύο Αμερικανοί από τα 6.75, αλλά γιατί βελτίωσαν την εικόνα όλης της ομάδας και στις δύο πλευρές (26-25, 16′). Η αποβολή του Κάνααν με δεύτερη τεχνική ποινή αφαίρεσε μία πηγή σκορ από μακρινή απόσταση, οπότε η μπάλα ακούμπησε στο low post με υπομονή και οι Μιλουτίνοφ, Πίτερς έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακός με 29-30 (19′).

Το καλάθι του Μιλουτίνοφ έκανε το 31-34, αλλά ακολούθησε ένα σερί 7-0 της Αρμάνι το οποίο υποχρέωσε τον Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ (38-34, 24′). Ο Μεσίνα είχε δώσει εντολή να «σημαδέψουν» την αδυναμία του Μπραζντέικις να παίξει άμυνα (44-39, 27′) ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν δεύτερο παίκτη πέραν του Μιλουτίνοφ να μπει στην εξίσωση του σκορ. Μάταια, όμως η άμυνα ήταν αυτή που διατήρησε τους Πειραιώτες στη διεκδίκηση της νίκης (44-41, 30′).

Ο Φαλ με ένα κάρφωμα στο πρόσωπο του Φόιγκτμαν έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 44-45 (33′) ωστόσο δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια και έτσι η Αρμάνι αντέδρασε κυρίως χάρη στην ποιότητα του Σιλντς παίρνοντας «αέρα» 8 πόντων (53-45, 35′). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν, είχαν ξεμείνει από λύσεις, οι αποστάσεις τους ήταν κακές και το μόνο που τους κρατούσε ήταν η άμυνα. Δεν ήταν φυσικά αρκετή και έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε την Αρμάνι να πανηγυρίζει έχοντας επικρατήσει 65-53.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53

: gazzetta

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό