18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έλληνας της Ταϊβάν περιγράφει τις στιγμές μετά τον mega σεισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τον mega σεισμό των 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν μίλησε στον  ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σαραντίδης ο οποίος ζει στην Ταϊπέι. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς επρόκειτο για τον μεγαλύτερο σεισμό των τελευταίων 25 ετών στη χώρα.

«Η μικρή έφυγε για το σχολείο, είχα το πρωινό ελεύθερο είπα να κοιμηθώ λίγο και μόλις με έπιασε ο ύπνος μας ξύπνησε ο σεισμός. Σεισμούς έχουμε ζήσει πολλούς αλλά αυτός ήταν διαφορετικός. Μείναμε σπίτι. Πέσανε πράγματα και σπάσανε…», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην Ταϊπέι δεν έχουν πέσει κτίρια και οι πιο μεγάλες ζημιές είναι στη γραμμή του μετρό προς το αεροδρόμιο το οποίο ωστόσο λειτουργεί κανονικά» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το κλίμα που επικρατεί μετά τη δόνηση σημείωσε ότι δεν υπάρχει πανικός και γενικώς όλα λειτουργούν κανονικά.

«Επικοινώνησα με το σχολείο της μικρής μήπως χρειαζόταν να την πάρουμε, αλλά όλα καλά. Είμαστε καλά, ζημιές υπάρχουν στη Χουάλιεν, είναι μια πανέμορφη περιοχή, οι σκέψεις μας είναι σε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαραντίδης δήλωσε ότι αύριο η χώρα έχει τετραήμερη αργία, εκτιμώντας ότι αν ο σεισμός γινόταν τότε, που έχουμε διακοπές, μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα σημείωσε. «Ήμασταν λίγο τυχεροί πάνω στην ατυχία μας», σχολίασε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό