24.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Έκρηξη σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη- Νεκρός ένας στρατιωτικός μπλόγκερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκρηξη σε καφετέρια της Αγίας Πετρούπολης σκότωσε τον διακεκριμένο Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο Street Bar Cafe, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας ρωσικός ιστότοπος από την Αγία Πετρούπολη ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε μια καφετέρια που κάποτε ανήκε στον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, τον ιδρυτή και επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Wagner, που πολεμά μαζί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έκρηξη και τραυματίες στον δρόμο. Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την έκρηξη. «Η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν πάνω από 200 γραμμάρια TNT», ανέφερε μια πηγή των αρχών επιβολής του νόμου στο TASS.

The moment of an explosion in a cafe in St. Petersburg. Propagandist Vladlen Tatarsky held an event there. He is reportedly killed and six others were wounded. pic.twitter.com/lWijn522qN

— NOËL 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) April 2, 2023

Ο Vladlen Tatarsky (πραγματικό όνομα Maxim Fomin) ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Telegram @Vladlentatarskybooks/via REUTERS

Είχε κάνει ρεπορτάζ από το μέτωπο της Ουκρανίας και απέκτησε ιδιαίτερη φήμη πέρυσι μετά την ανάρτηση ενός βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο Κρεμλίνο στο οποίο έλεγε: «Θα νικήσουμε τους πάντες, θα σκοτώσουμε τους πάντες, θα ληστέψουμε τους πάντες όσο χρειάζεται. Ακριβώς όπως μας αρέσει».

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, δήλωσαν ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα άγαλμα που παρουσιάστηκε στον Τατάρσκι σε ένα κουτί ως δώρο.

Αν ο Τατάρσκι ήταν στόχος μιας έκρηξης με βόμβα, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία ατόμου σε ρωσικό έδαφος, που σχετίζεται με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Investigative Committee of Russia/Handout via REUTERS

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας τον περασμένο Αύγουστο ότι δολοφόνησαν την Ντάρια Ντούγκινα, κόρη ενός υπερεθνικιστή, σε μια επίθεση με αυτοκίνητο με παγιδευμένα εκρηκτικά, κοντά στη Μόσχα, μια επίθεση την οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «μοχθηρή». Η Ουκρανία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Τατάρσκι είχε ζητήσει από το Κρεμλίνο να λάβει μια ακόμη πιο σκληρή στάση στην Ουκρανία. Είχε προτείνει μάλιστα ένα «προληπτικό πυρηνικό χτύπημα» στο Φιδονήσι, από το οποίο τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν τον Ιούλιο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέτισε σήμερα το βράδυ φόρο τιμής στον στρατιωτικό μπλόγκερ, ο οποίος στήριζε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σκοτώθηκε σε μια «επίθεση» στην Αγία Πετρούπολη με το ρωσικό ΥΠΕΞ να καταδικάζει την απουσία αντίδρασης από τη Δύση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, ΑΜΠΕ, Reuters 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό