22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 01:29 τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τράπεζα και ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης . 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστος ή άγνωστη 40 λεπτά πριν από την έκρηξη  τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού έδωσε το ακριβές σημείο που είχε τοποθετηθεί και ισχυρίστηκε πως την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα. 

Πιο συγκεκριμένα στο τηλεφώνημα αναφέρθηκε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός επρόκειτο να εκραγεί στις 01:30.

Πληρώματα περιπολικών και μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ έσπευσαν στον σημείο και έκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Σταδίου, ενώ εντόπισαν και την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, η οποία ήταν κρεμασμένη στα κάγκελα έξω από την τράπεζα. Ταυτόχρονα έφτασαν στο σημείο και πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ.

Στις 01;29 ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό