22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου, κοντά στο Υπουργείο Εργασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Πανικός στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Στη 01:29 έγινε έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου, απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας και κοντά σε τράπεζα.

Από την έκρηξη υπήρξαν μόνο υλικές υλικές ζημιές, Νωρίτερα, είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Άγνωστος κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο και προειδοποίησε για εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στην οδό Σταδίου, λίγο πριν από τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Την ευθύνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο σημείο ήταν μια τσάντα που πιθανότατα περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα που βρίσκονται μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας, απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές που απέκλεισαν την οδό Σταδίου. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πυροτεχνουργούς.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Η ΕΛΑΣ είχε αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. pic.twitter.com/dIjUlOxdjA

— cunumalos (@cunnumalos) February 3, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό