23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έκκληση των παιδιάτρων για διευκόλυνση του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διευκόλυνση του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων εναντίον του Sars-Cov-2 ζητούν με επιστολή τους στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή αυτή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Νταλούκας, με την έναρξη προγραμματισμού και διάθεσης του επικαιροποιημένου εμβολίου έναντι του Sars-Cov-2, διαπίστωσαν ότι, παρόλο που δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού και στα παιδιά, εντούτοις δεν διευκολύνεται η πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν. Τα διαθέσιμα ραντεβού είναι μόνο καθημερινές και μόνο πρωινές ώρες και κατά το χρονικό αυτό διάστημα τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο, αλλά και οι περισσότεροι γονείς στην εργασία τους.

Επιπλέον, μετά τις 31/3/2023, μετά την άρση όλων των μέτρων αποφυγής της διασποράς της νόσου, έπαψε να ισχύει και η ευνοϊκή διάταξη της δικαιολόγησης των απουσιών των μαθητών λόγω εμβολιασμού έναντι του Sars-Cov-2.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στον εμβολιασμό όλων όσων το επιθυμούν, παρακαλούν τα δύο υπουργεία να επανεξετάσουν το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων, καθώς και την επαναφορά του μέτρου της δικαιολόγησης των απουσιών των μαθητών για την ημέρα/ώρες που εμβολιάζονται.

Τέλος, προκειμένου να περιοριστεί η αυξημένη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα ενόψει του χειμώνα, ζητούν να ενεργοποιηθεί και για την τρέχουσα σχολική χρονιά η εγκύκλιος που προβλέπει τη μη προσμέτρηση των απουσιών λόγω Co-19 και εποχικής γρίπης μέχρι 5 ημέρες για τους μαθητές που νοσούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό