18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη», εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων, εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και της κοινωνίας

Ειδήσεις Ελλάδα

[email protected]

Συνάδελφοι

Ούτε κοντή μνήμη έχουμε ούτε είμαστε ανιστόρητοι.

Σε μεταβατικές περιόδους δημιουργείται ειδικό μητρώο στο οποίο εντάσσονται όλοι όσοι νόμιμα και αποδεδειγμένα ασκούν το επάγγελμα, όπως κατά την ψήφιση του Ν.2515/1997 και  στο μητρώο αυτό εγγράφονται  όσοι ασκούσαν νόμιμα το επάγγελμα μέχρι εκείνη την στιγμή. Τότε που εφαρμόστηκαν για το χώρο μας – στο επάγγελμα του Λ/Φ – οι μεταβατικές διατάξεις έδειξαν οι σημερινές παρατάξεις του προεδρείου – οι ίδιες δυνάμεις είναι και σήμερα – πως αντιλαμβάνονται την ευθύνη αφού μέχρι και σήμερα απεύχονται όλοι την περίοδο εκείνη.Οι τότε πράξεις αποτελούν μελανό σημείο στην ιστορία του ΟΕΕ και βαρεία προσβολή σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την κατοχύρωση.Όμως με μεταβατικές διατάξεις και ανεξάρτητα μητρώα προχωράμε μπροστά. Άλλο να έχεις σε ειδικό μητρώο μια κατηγορία επαγγελματιών όπου η κατηγορία αυτή θα παύσει με το τέλος της επαγγελματικής πορείας όλων όσων νόμιμα ασκούσαν το επάγγελμα κατά την εφαρμογή ενός νέου νόμου και άλλο να έχεις ένα μητρώο πτυχιούχων και μη πτυχιούχων.Άλλο να είσαι σαφής ότι εδώ κλείνει το επάγγελμα του εσωτερικού ελεγκτή και άλλο να αφήνεις να νοηθεί ότι πάμε και όπου βγει.

Το έργο αυτό το έχουμε δει ξανά, φτάνει.Όμως όποια άποψη και να έχετε γιατί δεν λάβατε απόφαση από την ΚΔ του ΟΕΕ;

Αυτή είναι η άποψη σας για τις δημοκρατικές διαδικασίες; ότι αποφασίζετε εσείς – ΔΗΚΙΟ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΦΕΕ – και είμαστε υποχρεωμένοι εμείς να ακολουθούμε;Δεν ακολουθήσατε στοιχειώδεις τουλάχιστον δημοκρατικές διαδικασίες και έστω δια πλειοψηφίας να είχατε λάβει μια απόφαση, την πλειοψηφία την έχετε.

Όμως λειτουργείτε ως γραφείο τύπου των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και της ΑΑΔΕ, ενάντια στο συμφέρον του επαγγέλματος και των συναδέλφων, αμνήμονες και νομιμοποιώντας την συνεχή υποβάθμιση του θεσμού σε κυβερνητικό φερέφωνο παρά τους κατά καιρούς εξευτελισμούς που έχει δεχτεί το ΟΕΕ και οι συνάδελφοι.

Να σας θυμίσουμε τις ύβρεις: του Υπουργού κ. Σταϊκούρα (τεμπέληδες οι λογιστές και άνθρωποι για διακοπές κ.λπ.) του υφυπουργού κ. Τσακίρη (που κάλεσε τους επιχειρηματίες να μας απολύσουν), τον υπουργό κ. Βρούτση (που μας χρέωσε τα λάθη και τις αδυναμίες του υπουργείου Εργασίας), και εσείς σιωπήσατε σε αντίθεση με εμάς που υψώσαμε το οφειλόμενο ανάστημα.

Τώρα τελευταία έχετε υπερβεί κάθε όριο – όλα για να πάτε καλά στις εκλογές – όπου μέχρι και τον εκπρόσωπο της doValue κ. Καλαντώνη Θεόδωρο είχατε προσκαλέσει στο συνέδριο του ΟΕΕ να μιλήσει για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος (!!!) ξεπλένοντας και αποδεχόμενοι την καταστροφή που προκαλούν στην κοινωνία και την οικονομία του τόπου οι εισπρακτικές εταιρείες. Ενώ επιτρέψατε στον υφυπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη να μετατρέψει το κλείσιμο του τελευταίου συνεδρίου του ΟΕΕ σε προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος.

Η όλη σας πρακτική αποτελεί κατ’ επίφαση υπεράσπιση του επαγγέλματος, της κοινωνίας και της οικονομίας την οποία έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε. Εμείς «κατανοούμε» τις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στους κομματικούς σας φορείς για λογαριασμό των οποίων λειτουργείτε, αυτό όμως δεν μας υποχρεώνει και να σας ακολουθήσουμε.Είμαστε με τους νόμους και με σαφείς διαδικασίες κανόνες στην άσκηση του επαγγέλματος.Εσείς εργάζεστε και για τους κομματικούς σας φορείς οι οποίοι σας εντέλλουν «τον σκοπό για τον οποίο είσαστε προορισμένοι». Εμείς με τις ανάγκες τις θελήσεις των συνάδελφων και την ευημερία της κοινωνίας. Μην έχετε και εκδηλώνετε με κραυγές την ταραχή του πνιγμένου πριν από το μοιραίο. Η ταραχή είναι κακός σύμβουλος. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους. Με εκτίμηση Αλεβιζάκης ΠαναγιώτηςΜέλος της ΚΔ του ΟΕΕΕκ/πος  Α.ΚΙ.Ο.Ε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό