23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έδειξε το ψηφιακό δίπλωμα, όμως του έκοψαν κλήση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βράδυ κατά τις 02:00 με σταματάνε για έλεγχο και αφού μου ζητάνε άδεια ασφάλεια δίπλωμα τους δείχνω τα πάντα με το δίπλωμα μέσω του wallet gov.gr.
-Δεν έχεις μαζί σου το δίπλωμα;
-Αυτό είναι το δίπλωμα.
-Πρέπει να έχεις και το κανονικό μαζί σου.
-Όχι, αυτό είναι επίσημο έγγραφο του κράτους, δεν χρειάζεται να έχω και το φυσικό έγγραφο μαζί μου.
Ε, εκεί προσβλήθηκε ο εγωισμός του και μου είπε πως θα με γράψει μόνο και μόνο για να πάω στην τροχαία να το σβήσω. Επειδή του υποδεικνύω την δουλειά του. Με ρώτησε και τι δουλειά κάνω εγώ για να μου πει πως δεν ξέρω εγώ την δική του.
Στη συνέχεια ρωτάω:
-Τι νόημα έχει να έχω το wallet τότε αν χρειάζεται να κουβαλάω και το δίπλωμα/κάρτα;
-Και που ξέρω εγώ αν εχθές δεν πέρασες κανένα κόκκινο, στο πήρανε και τώρα έχεις αυτό;
-Μπορείτε να το σκανάρετε.
-Δεν ξέρουμε.
4 άτομα της τροχαίας ήταν εκεί, ιδέα δεν είχε κανείς.
Παίρνω τηλέφωνο στην αστυνομία μπροστά του και ρωτάω αν ισχύουν τα έγγραφα του wallet και μου λένε πως ισχύουν και δεν χρειάζεται να έχω μαζί μου τα άλλα προφανώς.
Παρόλα αυτά με έγραψε για δίπλωμα μόνο και μόνο επειδή πληγώθηκε ο εγωισμός.
Ναι, ξέρω πως αύριο θα την σβήσω, αλλά είναι τόσο γελοίο όλο αυτό, ότι με έβαλε σε μια διαδικασία.
Απλά ήθελα να το μοιραστώ. Με νευρίασε πολύ.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιες φορές είναι δύσκολο να ελεγχθεί αν ο κάτοχος του ψηφιακού διπλώματος, εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του το έντυπο και αν αυτό δεν έχει αφαιρεθεί έπειτα από κάποια παράβαση.Μάλιστα, την ανάγκη ενός ενιαίου συστήματος καταγραφής των παραβάσεων και ηλεκτρονικά και τη διασύνδεσή τους με το Gov.gr Wallet, ώστε το ψηφιακό δίπλωμα να απενεργοποιείται, έχουν ζητήσει και φορείς αρωγής και αλληλεγγύης θυμάτων τροχαίων.Σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου και ανάγκης εφαρμογής διοικητικού μέτρου αφαίρεσης της αδείας οδηγήσεως του παραβάτη οδηγού, πρέπει ο κάθε αστυνομικός να διαθέτει tablet ώστε να καταχωρήσει ηλεκτρονικά την παράβαση αυτή, για την οποία όμως ο κάθε παραβάτης οδηγός δύναται να υποβάλει εντός συγκεκριμένου χρόνου, σχετική έγγραφη ένσταση, οπότε δημιουργείται μία κατάσταση η οποία ΕΙΝΑΙ δυνατόν να είχε προβλεφθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτηείχε τονίσει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», Σταύρος Πολέντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό