22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Έγκριση διορισμού μελών στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Ειδήσεις Ελλάδα

Εγκρίθηκε, με την υπερψήφιση μόνο από τη ΝΔ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο διορισμός στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (Α΄ Μονάδα «Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών», Β΄ Μονάδα «Χρηματοοικονομικών Κυρώσεων» και Γ΄ Μονάδα «Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης») των προτεινόμενων από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, πρόεκται για την Ελένη Σιαραμπάλου, στη θέση τακτικού μέλους της Α` Μονάδας «Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών», την Βασιλική Παπανότη, στη θέση τακτικού μέλους της Α` Μονάδας «Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών», τον Αργύριο Μακρή, στη θέση τακτικού μέλους της Β` Μονάδας «Χρηματοοικονομικών Κυρώσεων» και τον Παναγιώτη Ιωάννου, στη θέση τακτικού μέλους της Γ` Μονάδας «Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης».

Όπως προαναφέρθηκε υπέρ των τεσσάρων ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Νίκος Βούτσης, έθεσαν το θέμα ότι δεν έπρεπε να γίνει η τοποθέτηση των μελών στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σε περίοδο άτυπης προεκλογικής περιόδου. Έκπληκτος δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, αφενός διότι η λήξη της θητείας της κυβέρνησης είναι σε πεντέμισι μήνες, αφετέρου διότι ο ίδιος, όπως είπε, εγκαλούνταν τόσο καιρό από Μέσα προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είχε φροντίσει να στελεχωθεί η Αρχή αφού άλλα μέλη είχαν αποχωρήσει και κάποιων η θητεία έληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό