23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έγκριση από τον FDA για rapid test κατ’ οίκον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Roche δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) χορήγησε Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) στο rapid test COVID-19 που μπορεί να γίνει κατ’ οίκον να χρησιμοποιηθεί από άτομα ηλικίας έως 14 ετών.

Το τεστ, το οποίο χρησιμοποιεί ένα πρόσθιο δείγμα ρινικού επιχρίσματος, είναι «σε θέση να παράγει ακριβή, αξιόπιστα και γρήγορα αποτελέσματα σε μόλις 20 λεπτά» για τον SARS-CoV-2 και όλες τις παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, δήλωσε η εταιρεία.

Η παραλλαγή έχει γίνει κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες με αστραπιαία ταχύτητα, καταρρίπτοντας τις ελπίδες για μια πιο κανονική περίοδο διακοπών, οδηγώντας σε περιορισμούς και ενισχύοντας τις υποδομές για τεστ πριν από τα ταξίδια και τις συγκεντρώσεις διακοπών.

«Η Roche έχει την ικανότητα να παράγει δεκάδες εκατομμύρια τεστ το μήνα για να βοηθήσει στην υποστήριξη της αντιμετώπισης της πανδημίας», δήλωσε η ελβετική εταιρεία, προσθέτοντας ότι το τεστ θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις Πολιτείες από τον Ιανουάριο.

Η έγκριση του τεστ έρχεται τη στιγμή που εταιρείες όπως η Walmart, η Walgreens Boots Alliance και η CVS Health έχουν περιορισμένα αποθέματα οικιακών κιτ δοκιμών COVID-19 καθώς η ζήτηση αυξήθηκε λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε πρόσφατα σχέδια αγοράς 500 εκατομμυρίων ταχέων τεστ COVID-19 που θα διανεμηθούν δωρεάν στους Αμερικανούς που θα τα ζητήσουν από τον Ιανουάριο.

Το τεστ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 2-13 ετών υπό την επίβλεψη ενηλίκων, σύμφωνα με την εταιρεία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό