18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Έγινε τραχειοστομία στον Δημήτρη Κόκοτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να δίνει τη δική του μεγάλη μάχη διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται έπειτα από έμφραγμα και ανακοπή που υπέστη. Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, το πρωί της Πέμπτης (11/04) μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και μετέφερε τα νεότερα για την υγεία του τραγουδιστή.

Στην αρχή της ενημέρωσης, η κ. Παγώνη ανέφερε: «Είναι σε καταστολή. Παραμένει σταθερός και αυτό είναι πολύ σημαντικό και από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει πάλι η προσπάθεια να τον ξυπνήσουν. Έχουν γίνει δύο προσπάθειες. Αυτό γίνεται πάντα μετά από εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο και βάση των δεδομένων η ομάδα αποφασίζει και ξεκινά πάλι τη διαδικασία για να τον ξυπνήσουν».

«Να διευκρινίσω… Ένας άνθρωπος δεν παραμένει διασωληνωμένος μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη μονάδα. Γίνεται τραχειοστομία και από εκεί και πέρα, μέχρι να ξυπνήσει παραμένει με την τραχειοστομία. Μετά κλείνει η τραχειοστομία, όταν συνέλθει και επανέρχεται κανονικά» διευκρίνισε η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με το λόγο που δεν γίνονται προσπάθειες αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα.

Γιατί του έγινε τραχειοστομία

Ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε την κ. Παγώνη αν υπάρχει όριο στις μέρες που μπορεί ένας ασθενής να παραμείνει διασωληνωμένος. Η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε πως υπάρχει όριο και αυτό ανέρχεται από 14 έως 17 ημέρες ανάλογα με τον ασθενή και πως αυτός είναι ο λόγος που έγινε τραχειοστομία στον Σταμάτη Κόκοτα.

«Μέχρι και τις 14-17 μέρες εξαρτάται με τον ασθενή. Γι’ αυτό βγήκε ο σωλήνας και έγινε τραχειοστομία. Για να μην υπάρξει πρόβλημα στον ασθενή από τον σωλήνα. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για την εξέλιξη της υγείας του. Είναι αυτό που πρέπει να γίνει σε κάθε ασθενή μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη μονάδα. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που πρέπει να γίνει για να προχωρήσει ο ασθενής» σημείωσε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό