24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Έγινε η τελική πρόβα – Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τελική πρόβα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε διαδοχικά στο Προεδρικό Μέγαρο, τον υπουργό Επικρατείας Βασίλειο Σκουρή και την υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την εξέλιξη της διαδικασίας προετοιμασίας των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Το πρώτο αποτέλεσμα των εκλογών εκτιμάται ότι θα γίνει γνωστό στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το 80% της Επικράτειας είχε ενσωματωθεί στις 10:10 μ.μ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 10:00 μ.μ. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα». Σύμφωνα με την εκτίμησή του, μέχρι τις 9:00 μ.μ. θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και ποια κόμματα μπαίνουν ή όχι στη Βουλή.

Εκλογές 25ης Ιουνίου: 20 ερωτήσεις – απαντήσεις πριν την κάλπη

Ως προς τα εκλογικά  τμήματα, ο κ. Σταυριανουδάκης σημείωσε πως οι αλλαγές είναι σχεδόν μηδενικές και αφορούν σχολεία που παραμένουν εξεταστικά κέντρα λόγω ειδικών μαθημάτων ή είναι βαθμολογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, οι ετεροδημότες είναι περίπου 30.000 περισσότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ και οι απόδημοι είναι περισσότεροι κατά 3.000 περίπου, με τα εκλογικά τους κέντρα να αυξάνονται από 99 σε 102. Ο κ. Σταυριανουδάκης υπογράμμισε ότι «πετάμε τα ψηφοδέλτια που είχαμε στις πρώτες εκλογές», επισημαίνοντας πως είναι άκυρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό