20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Έγγραφες εξηγήσεις από έξι αστυνομικούς για το βράδυ της γυναικοκτονίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έγγραφες εξηγήσεις κλήθηκαν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων για τη γυναικοκτονία της Κυριακής.

Ειδικότερα, οι έρευνες που τρέχουν είναι δύο: το πειθαρχικό κομμάτι της ΕΔΕ και το ποινικό κομμάτι.

Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, έχουν κληθεί να δώσουν όλοι οι αστυνομικοί έγγραφες εξηγήσεις, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται από τον Ταξίαρχο ως ύποπτοι και έχουν περιθώριο πέντε ημέρες να απαντήσουν εγγράφως για το τι έκαναν και για το τι δεν έκαναν.

Οι αστυνομικοί θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων

Παράλληλα, έχουν ληφθεί καταθέσεις τόσο από τον προϊστάμενο όλων των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους όσο και από τους συγγενείς και τον προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης και οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ έχουν στα χέρια τους όλο το απαραίτητο υλικό.

Σε αυτή την έρευνα οι αστυνομικοί δεν θα κληθούν να καταθέσουν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Μάλιστα, έχει ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός.

Τι έχει ισχυριστεί ο αστυνομικός που είπε πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί» 

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός που μιλούσε μαζί με την 28χρονη Κυριακή στο τηλέφωνο πριν βρει τραγικό θάνατο από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, έχει προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη στάση του απέναντι στην άτυχη κοπέλα.

Ο αστυνομικός προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με την ψυχρή στάση του την ώρα που η 28χρονη ζητούσε βοήθεια, λέγοντας της ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», όταν ζήτησε εκείνη ένα ασφαλές μέσο για να πάει σπίτι της.

«Ερήμην του λόγου. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη. Κατάλαβα πως ο κίνδυνος δεν ήταν εκείνη τη στιγμή που συνομιλούσαμε, αλλά πως (ο 39χρονος δράστης) βρισκόταν στο σπίτι της» είχε πει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που απάντησε στην τηλεφωνική κλήση της 28χρονης.

 

πηγή ethnos.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό