18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έβρος: Στις φλόγες για 16η ημέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο ενεργά μέτωπα, στην περιοχή της Λευκίμης και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σουφλίου, απασχολούν το πρωί της Κυριακής τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζεται για 16η ημέρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας η δυναμική και των δύο μετώπων έχει μειωθεί. Ωστόσο, στη διάρκεια της νύχτας η αύξηση της έντασης του πύρινου μετώπου της Λευκίμης δυσχέραινε το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες απέτρεψαν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό, καθώς και την περαιτέρω εξάπλωσή της.

Η «καθήλωση» του μετώπου της πυρκαγιάς έχει επιτευχθεί και στο μέτωπο στα βόρεια του Σουφλίου όπου μηχανήματα έργου συνεχίζουν αδιάλειπτα τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεγα-πυρκαγιά σε συμπαγές δάσος, που ξεκίνησε από 19 φωτιές, με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά» είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως σημείωσε, όλα τα υπόλοιπα μέτωπα «σχεδόν έχουν αντιμετωπιστεί».

Ο ίδιος εξήγησε πως η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας, αλλά θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς, που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, τόνισε ότι πολλές φορές μπαίνουν μέσα στο πυκνό δάσος έρποντας, προκειμένου να κάνουν την κατάσβεση.

Στα μέτωπα του Έβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή 9 αεροσκαφών και 8 ελικοπτέρων.

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό