18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άφησε το EURO 2028 για να διεκδικήσει το επόμενο η Ιταλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγες ώρες αφότου φάνηκε πως για τη διοργάνωση του EURO 2028 θα υπάρξει «ντέρμπι» Ηνωμένου Βασιλείου – Ιταλίας, η γειτονική χώρα ανέκρουσε πρύμνα και, τελικώς, θα προετοιμαστεί να καταθέσει υποψηφιότητα για το EURO 2032.

Η Ιταλία, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, εγκατέλειψε την ιδέα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2028 κι έχει κάνει τα πρώτα βήματα για τη διοργάνωση της επόμενης τετραετίας, το 2032.

Η Ιταλική Ομοσπονδία (FIGC) ανακοίνωσε ότι υπέβαλε στην UEFA, πολύ πριν από την προθεσμία της 23ης Μαρτίου, την προθυμία της να διεκδικήσει το συγκεκριμένο τουρνουά, μια διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Ιταλία το 1968 και το 1980.

Το χρονοδιάγραμμα της UEFA προβλέπει την παρουσίαση του σχεδίου υποψηφιότητας έως τις 12 Απριλίου 2023, με την τελική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να λαμβάνεται τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η είδηση ακολουθεί την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 και να επικεντρωθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2028.

Ο πρόεδρος της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, έχει από καιρό πρόθεση να φέρει ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός στη χώρα, με την ελπίδα ότι η διοργάνωση θα δώσει ώθηση στην κατασκευή νέων υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων.

«Μόλις επισημοποιήθηκε η ταυτόχρονη ανάθεση των διοργανώσεων 2028 και 2032 από την UEFA, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέφρασε την προτίμηση να ζητήσει και να σχεδιάσει τον εκσυγχρονισμό του εθνικού πλαισίου εγκαταστάσεων μέσω της κατασκευής νέων γηπέδων και την αναδιάρθρωση των υπαρχόντων σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», εξήγησε η FIGC.

«Η εξαιρετική διοργάνωση των αγώνων του Euro 2020 που φιλοξενήθηκαν στη Ρώμη και η αποφασιστικότητα να φέρουμε πίσω στη χώρα μας μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση ώθησαν τον πρόεδρο Γκραβίνα να επισημοποιήσει αμέσως τη θέση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας», κατέληξε η ενημέρωση της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό