18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άτομο με αναπηρία «πέτυχε» διαγραφή του 65% του στεγαστικού δανείου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τη μεσολάβηση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, 47χρονος υπερχρεωμένος πολίτης με αναπηρία, πέτυχε τη διαγραφή σχεδόν του 65% του στεγαστικού δανείου του.

Αδυναμία εύρεσης εργασίας, χαμηλό εισόδημα και ακρίβεια είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που δυσκολεύουν τη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΚΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, του 47χρονου καταναλωτή με αναπηρία, του οποίου το εισόδημα από μισθωτή εργασία δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ μηνιαίως, οδήγησαν στη διακοπή παροχής ρεύματος και νερού.

Η παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κλήθηκε να διαχειριστεί το στεγαστικό δάνειο του 47χρονου, ύψους 47.132 ευρώ, για το οποίο πέτυχε διαγραφή ποσοστού 64,36%, δηλαδή 30.332 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 60 μηνιαίες δόσεις.

Υπενθυμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Παρέχουμε υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα από το 2010».

H ΕΕΚΕ προσθέτει με νόημα ότι «είναι αβέβαιο το μέλλον των ατόμων με αναπηρία εξαιτίας της μη δυνατότητας εύρεσης εργασίας, του χαμηλού εισοδήματος και της ακρίβειας» ενώ υπενθυμίζει ότι παρέχει στους καταναλωτές, από το 2010, υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό