21.6 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Άστατος ο καιρός-Που θα βρέξει

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Πέμπτη, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι άστατος, με νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο καθώς και στα βόρεια, τα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας και, συγκεκριμένα, σε τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και σε τμήματα του Αιγαίου και της Κρήτης. Τις πρωινές ώρες κυρίως στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν και στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ, και στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά τμήματά του θα πνέουν βορειοανατολικοί φτάνοντας τα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ωστόσο μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό