24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Άστατος καιρός: Ήλιος, βροχές και καταιγίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τετάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις, με κατά τόπους διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά πιο ισχυρές. Βροχές θα σημειωθούν και στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών αλλά και με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, όπου θα σημειωθούν λασποβροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από το απόγευμα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 3 έως 19 και τοπικά 20 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 8 έως 21 και τοπικά 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, και μερική ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν, με πιθανότητα να σημειωθούν κατά τόπους ασθενείς βροχές, ωστόσο, θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό