22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Άρχισε η φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Άφαντος ο Τσίπρας – Σενάριο αποστρατείας του…

Ειδήσεις Ελλάδα

Βαρύ παραμένει το κλίμα στην Κουμουνδούρου, καθώς την επόμενη ημέρα των εκλογών της 25ης Ιουνίου λίγα ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν στα γραφεία του κόμματος, ενώ ακόμη και χθες, Τρίτη, δεν εμφανίστηκε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα στελέχη για τα σενάρια σχετικά με μια ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας και τον χρόνο να πιέζει, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι “προεδρικοί” οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται υπέρ των fast track διαδικασιών για τις αλλαγές και τη νέα εκλογή του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση, ώστε το κόμμα να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς όπως αναφέρουν, “δεν πρέπει να μπει σε μια φάση εσωστρέφειας”.

Για τους “προεδρικούς” , η επανεκλογή του νυν αρχηγού έχει σχεδόν προεξοφληθεί, τη στιγμή που “ο Αλέξης Τσίπρας έχει να δώσει πολλά στο κόμμα και τη χώρα”, όπως εκτίμησε και ο Νίκος Παππάς, μιλώντας χθες στο Mega.

“Ο Αλέξης Τσίπρας είναι de facto η συγκολλητική ουσία στο κόμμά μας, γιατί έχει τα χαρακτηριστικά του ιδρυτή και στο πρόσωπό του συγκεντρώνει στοιχεία ισορροπίας”, σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως “πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι σαφές αυτό”.

Από την άλλη πλευρά τα στελέχη της Ομπρέλας ζητούν αναλυτική συζήτηση σε βάθος για τα αίτια που επέφεραν τη μεγάλη εκλογική ήττα, αλλά και τη φυσιογνωμία του κόμματος, ενώ ζητούν τη διεξαγωγή συνεδρίου μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Διαρχία προτείνει ο Βίτσας

Παράλληλα, φωτιά έβαλε στην Κουμουνδούρου και η δήλωση του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μιλώντας για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και για τις πιθανές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα είπε πως “μπορεί να μείνει πρόεδρος, μπορεί να παίξει και κάποιον άλλο ρόλο”.

“Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει δώσει πάρα πολλά στο κόμμα. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα που έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή, υπό την ηγεσία του έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε και κυβέρνηση”, δήλωσε συγκεκριμένα.

“Ρόλος, για παράδειγμα, είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι ένας πολύ σπουδαίος ρόλος, εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε Επίσης

Κόντρα Μπίστη – Πολάκη

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο πως η εσωκομματική ένταση είναι μεγάλη και αυτό αποτυπώνεται από την διαδικτυακή “κόντρα” του Νίκου Μπίστη και του Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μπίστης επιχείρησε με μια ανάρτησή του να κάνει “ενέσεις ηθικού” στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές 2023. Το στέλεχος του κόμματος υποστήριξε ότι “αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά, θα τον έλεγα παλαβό”, κάνοντας λόγο για “πολύτιμο ποσοστό” και “πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”.

Διαβάστε Επίσης

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Μπίστη γιατί ήταν υποστηρικτής της “προοδευτικής κυβέρνησης” με απλή αναλογική: “Σωστά τα λες, γι’ αυτό ανέλαβε πρώτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής. Εννοώ την απουσία όποιας αναφοράς στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε!!!” ήταν το σχόλιο του Παύλου Πολάκη κάτω από την ανάρτηση του Νίκου Μπίστη.

Καλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον Αποστολάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, χαρακτήρισε καλή τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι για τον ίδιο, το όριο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές για να κλείσουν τα διάφορα εσωκομματικά ζητήματα.

“Εκτιμώ ότι είναι μια καλή κυβέρνηση, οι καλύτερες επιλογές που μπορεί να γίνονται, γίνονται για το καλό της χώρας. Βέβαια κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα, ελπίζω και εκτιμώ ότι θα πάει καλά. Για όλους μας είναι καλό να πάει καλά η χώρα”, δήλωσε.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό