18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άρσεναλ και Ενκέτια «κατάπιαν» τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (5-0)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Άρσεναλ «ισοπέδωσε» τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (5-0) και κατάφερε με χατ-τρικ του Έντι Ενκέτια να επανέλθει στην 2η θέση της Premier League. Παράλληλα, η Μπόρνμουθ πήρε ένα «εξάποντο» παραμονής απέναντι στη Μπέρνλι, με μία ασύλληπτη λόμπα του Φίλιπ Μπίλινγκ (2-1).

Η Άρσεναλ δεν χρειάστηκε να… ανεβάσει ταχύτητα, αλλά επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση με 5-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την 10η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο Ενκέτια σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ του της καριέρας του στο «Νησί», ανοίγοντας το σκορ στο 29′, έπειτα από υποδειγματική υποδοχή της μπάλας σε σέντρα του Ντέκλαν Ράις και άψογο πλασέ.

Στο 51′ πλάσαρε υπέροχα από κοντινή απόσταση αφού του στρώθηκε η μπάλα, ενώ σκόραρε ξανά στο 58′ για το 3-0 και για να πάρει την μπάλα του αγώνα μαζί του στο… σπίτι του. Ο Φάμπιο Βιεϊρά πέτυχε κι αυτός γκολ με πέναλτι στο 88′, ενώ το τελικό σκορ διαμόφωσε ο Τακεχίρο Τομιγιάσου στο 90+6′.

Ταυτόχρονα, στο άλλο ματς της βραδιάς η Μπόρνμουθ κατάφερε να πάρει βαθμολογική «ανάσα» κόντρα στην Μπέρνλι (2-1). Τα «κεράσια» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 12ο λεπτό από τον «κεραυνό» του Τσάρλι Τέιλορ, αλλά ισοφάρισαν σε 1-1 10 λεπτά αργότερα με υπέροχη ενέργεια του Άντουαν Σεμένιο. Ο Φίλιπ Μπίλινγκ είναι αυτός που έδωσε τη λύση στους γηπεδούχους με μία τρομερή λόμπα (76′) και τη πρώτη τους νίκη στην Premier League μετά και τις 30 Απριλίου!

Η Μπέρνλι σκόραρε στο 89′ με τον Τζέι Ροντρίγκες, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από έναν έλεγχο του VAR που ξεπέρασε σε διάρκεια τα πέντε λεπτά. Επιπλέον, ο Σάντερ Μπέργκε έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 90+8′, με τον Ιόνουτ Ράντου να αποκρούει εξ επαφής και στη συνέχεια ο Δανός έστειλε την μπάλα άουτ από το μισό μέτρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό