18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Άρης 1-0: Ο Βίντα την έστειλε στο -1 από την κορυφή

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελευταίο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Super League 1, αλλά και του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε στην «OPAP Arena» τον Άρη, σε ένα παιχνίδι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η «Ένωση», έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0, χάρις σε κεφαλιά του Ντομαγκόι Βίντα στο 59′

Το flash.gr βρέθηκε στο γήπεδο και σας μετέφερε το κλίμα που υπήρχε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι φιλοξενούμενοι τίμησαν πριν τη σέντρα του παιχνιδιού τη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Το ματς: 

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ανήκε στον Άρη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ουντεμπάτζιο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ από πλάγια θέση, ωστόσο πλάσαρε άουτ.

Στο 9′ η ΑΕΚ είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Μετά από κόρνερ, η μπάλα «κόλλησε» στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ούτε ο Σιμάνσκι, ούτε ο Βίντα μπόρεσαν να δημιουργήσουν τελική.

Ένα παιχνίδι που στα πρώτα 15 λεπτά, δεν είχε φάσεις, πέρα από την τελική του Άρη. 

Στο 19′, η ΑΕΚ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Τσούμπερ βγήκε τετ α τετ, παραπάτησε, έδωσε στον Πινέδα που ήταν δίπλα του, ωστόσο ο Μεξικανός σημάδεψε τον Μπράμπετς, με τον Τσέχο να σώζει την ομάδα του.

Στο 22′ ο Βίντα προσπάθησε με γυριστή κεφαλιά να βρει δίχτυα, ωστόσο η μπάλα πήγε ψηλά άουτ.

Η επόμενη τελική ήταν 10 λεπτά μετά, με τον Σουλεϊμάνοφ να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 38′ η ΑΕΚ είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Πέτρος Μάνταλος εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής, ο Κουέστα απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 44′ ο Άρης είχε απάντηση στη μεγάλη φάση των γηπεδούχων. Ο Λορέν Μορόν βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από ωραία προσποίηση, όμως το τελείωμά του δεν ήταν καθόλου καλό.

Το δεύτερο ημίχρονο

Πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν για την ΑΕΚ, με τον Πινέδα να σουτάρει από μακριά στο 48′ και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ο Βίντα ήταν αυτός που έφερε τη λύση για την ΑΕΚ. Ο Κροάτης αμυντικός, μετά από κόρνερ του Πέτρου Μάνταλου, πήδηξε σε σωστό χρόνο, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα στο 59′ για το 1-0.

Δύο λεπτά μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι βγάλανε τέλεια κόντρα επίθεση, ωστόσο ο Μάνταλος δεν πάσερε σε σωστό χρόνο στον Τσούμπερ, για να βγάλει τον Ελβετό σε θέση τετ α τετ.

Μετά το γκολ, η «Ένωση» συνέχιζε να πιέζει. Ο Πόνσε στο 66′ πήρε μία κεφαλιά, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, ωστόσο ο Κουέστα απέκρουσε. Οι γηπεδούχοι, έδειχναν ότι ήθελαν να βρουν και ένα γρήγορο δεύτερο γκολ.

Ο Άρης  στο 74′, είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Οντουμπάτζο να σουτάρει από πλάγια θέση στη μεγάλη περιοχή, αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν σε δύο ακόμη επιθέσεις να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δίχως επιτυχία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό