21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άρης: Ο Βερστράτε έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο γιατί βρήκε το παιχνίδι που του ταιριάζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μπίργκερ Βερστράτε άφησε τα ίχνη του στο χορτάρι της Τούμπας καθώς πάτησε σε όλα τα σημεία του γηπέδου (εκτός της περιοχής του ΠΑΟΚ) και δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πρόσωπο του παραδοσιακού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Αν τούτος ο ποδοσφαιρικός αγώνας εξελισσόταν σε συνάντηση καλλιτεχνών του αθλήματος, ενδεχομένως ο Βέλγος μέσος να μην έβρισκε τον χώρο που τελικώς άρπαξε και τον οδήγησε στην (άτυπη) ανακήρυξή του σε πρόσωπο του ντέρμπι. Δεν διακρίνεται δα για τα καντάρια μπάλας που ξέρει, ούτε για τις περίτεχνες ενέργειές του. Χρόνια τώρα, ο Μπίργκερ Βερστράτε βγάζει… μεροκάματο με τη ενδυμασία του ακούραστου εργάτη, αυτουνού που θα τρέξει παντού και κυρίως δεν θα φοβηθεί να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Τούτο βέβαια έχει και συνέπειες, σαν τις δέκα κίτρινες κάρτες που αντίκρισε την περασμένη σεζόν. Βέβαια, το ανθρώπινο dna δεν αλλάζει εύκολα, ειδικά όταν πρόκειται για επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Μπαίνοντας στο χορτάρι της Τούμπας ο 29χρονος ήταν ειλικρινής υπό την έννοια ότι εμφάνισε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Τα υψηλά αντανακλαστικά, το τρέξιμο, τη δύναμη και την αγάπη για τις προσωπικές μονομαχίες. Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε ευεργετικά το ύφος του πρώτου παραδοσιακού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Δεν ξεχείλισε από ποιότητα, το δε tempo του ήταν κάτω του μετρίου και σε τελική ανάλυση δεν είχε τις σπουδαίες ενέργειες ή συνεργασίες. Άλλα πράγματα μέτρησαν, σαν αυτά που ξέρει να δίνει ο Βέλγος. Κι έτσι το εχθρικό περιβάλλον ξαφνικά έγινε οικείο για τον ίδιο. Ίσως αυτό να τον βοήθησε να ξεπεράσει και το αρχικό μούδιασμα καθώς μέχρι και το πρωινό του αγώνα ήξερε ότι δεν ήταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Γνώριζε ότι θα χρειαζόταν στην εξέλιξη του αγώνα.

Βέβαια, μια κουβέντα είχε γίνει από τις παραμονές του ντέρμπι καθώς όταν ο εξίσου σκληροτράχηλος Βλάντιμιρ Νταρίντα διαμαρτύρεται για ενόχληση στον προσαγωγό, κάτι δεν πάει καλά. Ο Τσέχος μέσος ψέλλισε κάτι στους ανθρώπους του Άρη, παράλληλα όμως προσπάθησε να τους καθησυχάσει. Μόνο που το επόμενο πρωινό η ενόχληση παρέμεινε το ίδιο ενοχλητική και έτσι το… 50-50 έγινε 100-0 υπέρ της απουσίας του. Ο Άκης Μάντζιος δεν είχε άλλη επιλογή από την ενεργοποίηση του Βερστράτε καθώς εκτός μάχης είχε τεθεί και ο Νέβεν Τζούρασεκ. Τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών το γνωρίζουν μόνο αυτοί αλλά ο 29χρονος μάλλον ένιωθε έτοιμος από καιρό.

Αυτό αποδείχθηκε προϊόντος του χρόνου και για την ακρίβεια στα περισσότερα από τα 89 λεπτά συμμετοχής του. Λόγω ηλικίας και πρότερου ποδοσφαιρικού βίου, ο Βερστράτε δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί «ψαρωμένος» καθώς έχει παίξει μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα του. Από την άλλη πλευρά, μάλλον ήταν μη αναμενόμενη η εικόνα του να «φωνάζει» στους συμπαίκτες του για μια ολιγωρία ή κακή πάσα. Εκεί μάλλον απέδειξε ότι έχει μπει στο πετσί του ρόλου και κυρίως ότι δεν έχει την ψυχολογία του νεοσύλλεκτου.

Ρίχνοντας μια ματιά στο γράφημα του sofascore γίνεται αντιληπτό ότι ο Βέλγος πάτησε σε όλα τα σημεία του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας, εκτός της περιοχής του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι απείλησε μια φορά, μ’ εκείνο το γυριστό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η λεία ήταν εξαιρετικά εύκολη για τον Κοτάρσκι αν και η κίνηση του Βέλγου ήταν εντυπωσιακή. Κατά την ίδια στατιστική υπηρεσία, ο λεγάμενος έκανε συνολικά 29 επαφές με ποσοστό επιτυχίας 95% (19/20 πάσες) οι οποίες ήταν μοιρασμένες προς άμυνα και επίθεση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γέμισε το κέντρο της ομάδας του δίχως όμως να καταφέρει και ο ίδιος να λύσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε αυτή σε κάθε απόπειρα για να χτίσει το παιχνίδι της από πίσω. Τούτο βέβαια έχει να κάνει και με αυτά που σου δίνει ο αντίπαλος και στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ επένδυσε στην πίεση από ψηλά αναγκάζοντας τις βαθιές μπαλιές του Χουλιάν Κουέστα προς τον Λορέν Μορόν. Ο Βερστράτε δεν αποκτήθηκε εξάλλου για να δώσει λύσεις σ’ αυτόν τον ρόλο. Αυτή την ευθύνη επιφορτίζονται παίκτες όπως οι Νταρίντα, Ρουπ αλλά και ο Μάνου Γκαρθία ο οποίος σε δύο-τρεις εβδομάδες θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των προπονήσεων. Ο ρόλος του Βέλγου επικεντρώνει στην αναχαίτιση των επιθέσεων του αντιπάλου και στη διευκόλυνση της δουλειάς του κεντρικού αμυντικού διδύμου το οποίο μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένο να απορροφά όλους τους κραδασμούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό