19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άντρας τρομοκρατούσε γυναίκες φορώντας στολή υποτακτικού συνοδού

Ειδήσεις Ελλάδα

Άνδρας κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σκόπιμης παρενόχλησης αφού τρόμαζε γυναίκες οδηγούς, φορώντας ολόσωμη μαύρη φόρμα από λάτεξ, γνωστή και ως «gimp».

Ο Τζόσουα Χάντ, 32 ετών, από το Κλάβερχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, εθεάθη από μια γυναίκα να σέρνεται στο έδαφος, ενώ μια άλλη δήλωσε ότι για ώρα έμεινε να τρέμει και να κλαίει μετά από μια απρόσμενη συνάντηση μαζί του.

Το δικαστήριο του Μπρίστολ άκουσε τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 7 και 9 Μαΐου στο χωριό Μπλέαντον του Σόμερσετ και έτσι επέβαλε στον Χάντ πρόστιμο 100 λιρών, ενώ παράλληλα διατάχθηκε να καταβάλει αποζημίωση 200 λιρών σε καθένα από τα θύματά του και 620 λιρών για τα έξοδα ποινικής δίωξης. Ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Ο Χαντ εργαζόταν ως αυτοαπασχολούμενος κηπουρός. Όταν συνελήφθη λίγα λεπτά μετά το δεύτερο περιστατικό, ο ίδιος είπε στην αστυνομία «Δεν δεν έχω κοστούμι gimp, δεν γνωρίζω για ποιο πράγμα με κατηγορείτε».

Τι ανέφεραν κάποια από τα θύματα της επίθεσης

Σε γραπτή δήλωση, ένα από τα θύματα των επιθέσεων, η Λούσι Λότζ, έγραψε «δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Όταν μου επιτέθηκε πίστευα ότι επρόκειτο για απαγωγή», ενώ σημείωσε ότι για πολλές μέρες το γεγονός αυτό την έκανε να φοβάται και να μην μπορεί να κοιμηθεί.

 «Σερνόταν με στρατιωτικό τρόπο», είπε ένα άλλο θύμα. «Οδηγούσα για το σπίτι κατά μήκος του δρόμου για το Μπλέαντον όταν  είδα κάτι να κινείται στο έδαφος. Διέκρινα ότι το άτομο φορούσε πολύ στενά, σκούρα ρούχα και είχε μια μάσκα στο πρόσωπό του, σκούρα και πολύ σφιχτή με δύο λευκούς σταυρούς εκεί που έπρεπε να είναι τα μάτια»

Και η κυρία Λότζ ανέφερε ότι η πρώτη της σκέψη ήταν μια πιθανή απαγωγή. Σημειώνοντας επίσης ότι για όσο αντίκριζε τον άντρα- αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα- απορούσε αν πράγματι η όψη του ήταν αληθινή. «Όταν γύρισα σπίτι ανέπνεα βαριά και έπαθα μια οριακή κρίση πανικού»

Μάρτυρας της επίθεσης, ήταν και ο Μάρτιν Μιλς, επιβάτης ενός οχήματος που οδηγούσε στην περιοχή την ίδια στιγμή με την κυρία Λοτζ, ο οποίος είπε ότι είδε έναν άνδρα «κομάντο να σέρνεται» στο πάτωμα.

Μετά από αναφορές για το δεύτερο περιστατικό, η αστυνομία πήγε στο Μπλέαντον και σταμάτησε ένα λευκό βαν, που έκανε όπισθεν σε ένα χωράφι.

Το δικαστήριο άκουσε με προσοχή τον αστυνομικό που βρέθηκε στο σημείο.

«Ο Χάντ φορούσε γκρι παντελόνι και μαύρη μπλούζα με κουκούλα. Παρατήρησα ότι το δέρμα του ήταν εξαιρετικά υγρό υποδηλώνοντας ότι ήταν ξαπλωμένος στην άκρη του δρόμου», είπε ο αστυνομικός, με τον κατηγορούμενο να απαντά «Δεν είμαι επικίνδυνος, είμαι κανονικός άνθρωπος, έχω μερικά προβλήματα».

Μετά από έρευνα βρέθηκε ότι ο Hunt δεν φορούσε μπλουζάκι ή εσώρουχο και μέσα στο βαν του υπήρχε μια συλλογή από βρεγμένα μαύρα ρούχα, γυναικεία καλσόν, μάσκες προσώπου και γάντια. Υπήρχε επίσης λευκό νέον χρώμα που χρησιμοποιήθηκε για το σχέδιο σε μια μάσκα. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης ένα ημερολόγιο στο οποίο ο Χαντ είχε γράψει μια ιστορία για κάποιον που λεγόταν Τζακ, ο οποίος αγόρασε ένα μαύρο λαστιχένιο κοστούμι και μάσκα με λευκή μπογιά. Είχε κάνει επίσης διάφορες σχετικές αναζητήσεις στο Διαδίκτυο το 2022 και το 2023

«Η τραυματική ψυχική κατάσταση»

Ο Χαντ είπε στην αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι η ψυχική του υγεία ήταν σε «κρίση» λόγω προβλημάτων με τα φάρμακά του. «Φωνάζω βοήθεια και χρειάζομαι υποστήριξη για την ψυχική μου υγεία» είπε.

«Μισούσα τον εαυτό μου με την εμφάνισή μου και το πώς είμαι και τα πάντα σχετικά με εμένα» συμπλήρωσε.

«Ζητώ συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους», είπε. «Συμφωνώ ότι αυτό που έκανα ήταν τρομακτικό, αλλά δεν είχα σκοπό ποτέ να τους παρενοχλήσω και να  προκαλέσω φόβο ή αγωνία».

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Τζόνυ Μουραι, διοικητής της αστυνομίας δήλωσε: «Οι μάσκες που φορούσε ο Τζόσουα Χαντ, οι οποίες ήταν φτιαγμένες από καλσόν και είχαν ζωγραφισμένα πρόσωπα πάνω τους, τρομοκρατούσαν τους ανθρώπους. Οι ενέργειές του ήταν ανησυχητικές και έκαναν τους άλλους να φοβούνται πραγματικά για την ασφάλειά τους. Λάβαμε όλες τις αναφορές σχετικά με αυτή τη συμπεριφορά. Περιπολίες υψηλής ορατότητας πραγματοποιούνταν τακτικά από αξιωματικούς της γειτονιάς, ενώ ένας ανώτερος ντετέκτιβ τέθηκε υπεύθυνος για τον έλεγχο όλων των περιστατικών που μας αναφέρθηκαν».

Ο επιθεωρητή συμπλήρωσε επίσης ότι «Μόλις λάβαμε την κλήση στις 9 Μαΐου, στείλαμε αστυνομικούς και έφτασαν στο σημείο μέσα σε τρία λεπτά. Αυτό σήμαινε ότι μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για να κατηγορήσουμε τον Hunt για τα αδικήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί τώρα»

Εκτός από την άσκηση ποινικών διώξεων, οι δικαστές  έχουν επίσης απαγορεύσει στον Χαντ να έχει στην κατοχή του συγκεκριμένα είδη ένδυσης και να ενεργεί με συγκεκριμένους τρόπους, ενώ τονίζουν ότι αν τυχόν παραβιάσει αυτόν τον όρο της δικαστικής απόφασης θα μπορούσε να συλληφθεί εκ νέου.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι εντελώς απαράδεκτες και ελπίζω οι ποινικές διώξεις και οι αστικές διαδικασίες που έχουμε υποκινήσει να καθησυχάσουν τους ανθρώπους ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους προσβολές» ανέφεραν οι δικαστικές αρχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό