23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άνοιξε το μουσείο τη μέρα που η ΑΕΚ «αποχαιρετά» τον μεγάλο Πόντιο Κ. Νεστορίδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο γήπεδο της ΑΕΚ είναι πλέον προσβάσιμο στο κοινό. Από την Τρίτη 12/12, το σημαντικό αυτό κέντρο αθλητισμού, πολιτισμού αλλά και μνήμης, που εδρεύει στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, άνοιξε τις πύλες του για τους φιλάθλους και όχι μόνο.

Τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν σε μια ημέρα ιδιαίτερη για την αθλητική οικογένεια της ΑΕΚ καθώς η Ένωση αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα θρηνούν την απώλεια του Κώστα Νεστορίδη, μιας εμβληματικής μορφής στην ιστορία του συλλόγου. Ο μεγάλος Πόντιος της ΑΕΚ (γεννημένος στη Δράμα με καταγωγή από τη Νικόπολη του Πόντου) έζησε άκρως συγκινητικές στιγμές στα εγκαίνια της OPAP Arena και σίγουρα. Όμως, δεν πρόλαβε να μπει μέσα σε έναν χώρο μνήμης και ιστορίας που «διηγείται» με τρόπο μοναδικό και πρωτοποριακό, όχι μόνο το δράμα του ξεριζωμού ενός πολιτισμού τριών χιλιετιών, αλλά και το πώς οι πρόσφυγες της Μικρασίας και του Πόντου συνέχισαν να επιβιώνουν και να μεγαλουργούν στα χώματα της μητέρας Ελλάδας. 

Οι πρώτοι που έζησαν την εμπειρία της επίσκεψης στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σπάνια εκθέματα του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου, τα οποία «φιλοξενούνται» στο μουσείο του γηπέδου της ΑΕΚ, ήταν τα παιδιά της ακαδημίας της Δόξας Πηγαδακίων.

Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου θα είναι Τρίτη με Κυριακή από 10.00 ως 18.00.

Η διάθεση των εισιτηρίων εισόδου στο Μουσείο θα γίνεται ως εξής:

– Ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της Ticketmaster, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, στην διεύθυνση ticketmaster.gr.

– Τηλεφωνικά, στο (+30) 211 19 81 535, 10:00-21:00 Δευτέρα – Κυριακή

– Με φυσική παρουσία: Reception Museum (OPAP Arena). Ωράριο Λειτουργίας: 10:00 π.μ. – 17:30 μ.μ. από Τρίτη έως και Κυριακή (Δευτέρα κλειστά).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό