18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άνοιξε η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο εκλογής του νέου αρχηγού

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναμένεται το επόμενο διάστημα οι τέσσερις υποψήφιοι να κανονίσουν τους όρους κάτω από τους οποίους θα διεξαχθεί η «τηλεμαχία»

Του Αντώνη Αντζολέτου

Ανοίγει η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου. Καταρχάς αναμένεται το επόμενο διάστημα οι τέσσερις υποψήφιοι να κανονίσουν τους όρους κάτω από τους οποίους θα διεξαχθεί η «τηλεμαχία». 

Ο Νίκος Παππάς θα πρότεινε να γίνει μία τηλεοπτική συνάντηση πριν από το τέλος Ιουλίου και μία πριν από το τέλος Αυγούστου. Η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται θετική τονίζοντας απλώς πως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τη στιγμή που η χώρα έχει παραδοθεί στις φλόγες. 

Ίδια οπτική υπάρχει και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με στελέχη από το περιβάλλον του να τονίζουν πως επειδή οι υποψήφιοι για την προεδρία δεν είναι πολιτικοί αντίπαλοι το μείζον είναι να διαμορφωθεί το πλαίσιο της διαδικασίας ώστε να γίνει μια συζήτηση σε βάθος. Να ακουστούν δηλαδή οι προτάσεις που κατατίθενται στο τραπέζι και να διευκολυνθεί ο ουσιαστικός διάλογος. «Ναι» σε ένα πιθανό «debate» λέει και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Συζήτηση αναμένεται να γίνει τα επόμενο διάστημα για το αν θα επιτραπεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Είναι σαφές πως στην Κουμουνδούρου επιθυμούν ο αριθμών των μελών που θα ψηφίσουν να πλησιάσουν τους 150.000, όπως τον Μάιο του 2022. 

Τότε βέβαια ήταν άλλα τα δεδομένα με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι ο μόνος υποψήφιος εγκαινιάζοντας μια νέα διαδικασία. Η πλειοψηφία επιθυμεί να προκριθεί ο παραδοσιακός τρόπος με τις κάλπες και τα παραβάν.

Μια νέα κουβέντα, πάντως έβαλε στο τραπέζι χθες η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μιλώντας στο OPEN δεν απέκλεισε οι εκλογές να ανοίξουν όχι μόνο σε μέλη, αλλά και σε φίλους στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ.

«Σε μια περίοδο που εν πολλοίς οι πολίτες έχουν μια απαξίωση για την κοινωνική συμμετοχή, μια απαξίωση για τη λειτουργία των κομμάτων εγώ θα ήμουν υπέρ οποιασδήποτε διαδικασίας θα τους δώσει τη δυνατότητα να εμπλακούν έστω και λίγο, άρα ναι δεν έχω διαφωνία», τόνισε η πρώην υπουργός Εργασίας. 

Σε κάθε περίπτωση όσοι στις 10 Σεπτεμβρίου αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών θα μπορούν να εγγράφονται μέλη μέχρι και την τελευταία στιγμή, όπως και την προηγούμενη φορά. Οι κατάλογοι θα κλείσουν για τις επαναληπτικές εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου εφόσον χρειαστεί να πραγματοποιηθούν. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό