23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Άνοιξε η γη» σε σχολικό προαύλιο στα Πεύκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθίζηση εδάφους υπέστη σχολείο στην περιοχή των Πεύκων στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να τραυματιστεί μαθητής.

Όπως μάλιστα καταγγέλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων είχε ενημερώσει έναν μήνα πριν για προβλήματα καθίζησης στο έδαφος του προαυλίου και επιθεώρηση από τη σχολική επιτροπή του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Σύμφωνα με το GrTimes, είχε προταθεί να μπει εκ νέου μπετόν καθώς το κάλυμμα φρεατίου δεν στεκόταν πια στη θέση του και ήταν επικίνδυνο για τους μαθητές.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ένα μήνα μετά την καταγγελία, άνοιξε το έδαφος κοντά στις βρύσες του σχολείου, οι οποίες πήραν κλίση και παραλίγο να υπάρξει και τραυματισμός μαθητή.

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει τέτοιο συμβάν σε σχολείο που υποτίθεται ότι είναι καινούργιο σχετικά, και ειδικά όταν θα μπορούσε να αποφευχθεί με την έγκαιρη ενασχόληση του Δήμου κατόπιν της ενημερώσεώς μας ένα μήνα πριν, και είναι πραγματικά θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός σε μία αυλή που συναυλίζονται δύο Δημοτικά Σχολεία, και μάλιστα με την καθίζηση να συμβαίνει εν ώρα σχολείου!», γράφει σε επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων ενημερώνει ότι υπάρχει σοβαρή βλάβη στο αλεξικέραυνο του σχολείου, αφού έχει σπάσει το σύρμα που οδηγεί στο αλεξικέραυνο με αποτέλεσμα να μη γίνεται η γείωση με αποτέλεσμα να είναι μη λειτουργικό και να μην παρέχει καμία ασφάλεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό