16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άνοιγμα με πτώση, εν μέσω ανησυχιών για τη λιανική

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν πτώση στο άνοιγμα της συνεδρίασης μετά από μια προειδοποίηση για τα κέρδη από την Target που επιβάρυνε το κλίμα στον τομέα του λιανικού εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα και η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας τρόμαξε τους επενδυτές με μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,9%, αντιστρέφοντας την κατεύθυνση μετά το κλείσιμο του δείκτη κατά 0,3% τη Δευτέρα. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,2% και ο Dow Jones Industrial Average έχασε 0,7%.

Οι μετοχές σημείωσαν διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, επηρεαζόμενες από αλλαγές στις απόψεις για την ισχύ της οικονομίας και την πιθανή πορεία για τις κεντρικές τράπεζες και τα επιτόκια.

Μια μεγάλη ανησυχία είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να ενεργήσουν πολύ επιθετικά καθώς καταπολεμούν τον πληθωρισμό και προκαλούν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης ή ακόμα και ύφεση.

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές, η Target σημείωσε βουτιά 7% αφού εξέδωσε μια προειδοποίηση ότι τα κέρδη της θα μειωνόταν επειδή πρέπει να ακυρώσει παραγγελίες ή να προσφέρει εκπτώσεις για να εκκαθαρίσει ανεπιθύμητα αγαθά, μια πιθανή ένδειξη χαμηλότερων καταναλωτικών δαπανών. Ακολούθησαν οι μετοχές άλλων μεγάλων λιανοπωλητών, με τη Walmart και την Costco να υποχωρούν κατά 3%.

Το εμπορικό ισοζύγο στις ΗΠΑ τον Απρίλιο μειώθηκε στα 87,1 δισεκατομμύρια δολάρια, συρρικνωνόμενο περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, αφού έφθασαν σε έλλειμμα ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα. Βασική έκδοση αυτή την εβδομάδα θα είναι ο δείκτης τιμών καταναλωτή την Παρασκευή, ο οποίος θα δώσει δείξεις σχετικά με το εάν ο πληθωρισμός αποδυναμώνεται ή όχι.

Την Τρίτη, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,5 ποσοστιαία μονάδα, περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό