16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άνοδος 1% για τον Dow- Το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

O Dow Jones έκλεισε με σημαντική άνοδο τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 366,58 μονάδες ή 1,06%, κλείνοντας στις 34.951,93 μονάδες, κυρίως χάρη στην άνοδο 4,4% της μετοχής της Microsoft. Ο Dow κατέγραψε κέρδη για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από το Μάρτιο του 2021.

O δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,76% τερματίζοντας τη συνεδρίαση στις 14.353,64 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,71% κλείνοντας στις 4.554,98 μονάδες.

Η Bank of America ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στα υψηλότερα επιτόκια. Η τραπεζική μετοχή ενισχύθηκε 4,3%. Αντίστοιχα, η μετοχή της Bank of N.Y.Mellon κατέγραψε άνοδο 4,2%, καθώς τα κέρδη της ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Η Morgan Stanley ενισχύθηικε 6,3% καθώς τα έσοδά της και τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών χάρη στα έσοδα ρεκόρ από το τμήμα διαχείρισης πλούτου. Η μετοχή της PNC Financial ενισχύθηκε 1,2%.

Γενικά, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου είχε μία δυναμική έναρξη, με τις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα να έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό 84% τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet.

Tην ίδια στιγμή, οι επενδυτές πήραν μία ανάσα από τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής Ιουνίου στις ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν ότι αφενός οι καταναλωτές έχουν πάρει μία ανάσα από την πτώση των τιμών βενζίνης, αφετέρου ότι δεν παρατηρείται υπερβολική ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά. Και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί θετική εξέλιξη για τους επενδυτές που ανησυχούν ότι η Fed μπορεί να συνεχίσει τις επιτοκιακές αυξήσεις και μετά τον Ιούλιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ντέιβιντ Ράσελ, αντιπρόεδρος της TradeStation.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό